ZTC

Ako znate gdje i kako provesti dane, jesen može biti čarobno godišnje doba. Miris tople čokolade, kave i omiljenog čaja, šuštanje lišća pod nogama i ugodan rujanski povjetarac dovoljni su da u trenu zaboravite na morske valove i koktele. Još malo i ulicama će se širiti miris pečenih kestena, a iz svakog izloga “iskakati” bundeve i jesenske dekoracije. 

Jedna od meni omiljenih rubrika na Stilueti jest upravo ona u kojoj vas pozivamo da nas pratite po Rijeci i zajedno s nama otkrivate nova mjesta ili novitete onih starih, obožavanih lokacija. Danas smo zakoračili u poznatu Verdijevu ulicu, dom vrhunskih slastičarnica, lokala i kulturnih ustanova koje s veseljem posjećujemo bilo da smo raspoloženi za opuštenu šetnju, kavu nakon posla, druženje s prijateljima ili dozu umjetnosti u kazalištu. Čitavom ulicom vlada kreativna, pozitivna atmosfera, a životopisni interijeri pozivaju vas da i sami navratite i istražite unutrašnjost uz toplu šalicu čaja ili kave te pokoji prigrizak.

Niz izvrsnih kafića poput Teatra svoje su mjesto pronašli upravo u šarolikoj i životopisnoj Verdijevoj ulici. Prekrasan interijer i eksterijer dovoljan su razlog da vam privuku pažnju, a zbog izvrsne kave definitivno ćete se i zadržati. Savršeno mjesto za druženje ili pak poslovni sastanak, udobno i opušteno, baš onako kako volimo.

U samom susjedstvu, još jedan lokal kao stvoren za umjetničke duše jest Kod Zajca. Prikladnom nazivu odgovara još ljepši interijer. Domaće, a ponovno svjetski u samome središtu Rijeke ovo je prava oaza mira uz odličnu ponudu pića, kave i čajeva – za svakoga po nešto!

Kada ogladnite svakako navratite u obližnji King’s Caffe Food pub na ukusan hamburger ili topli sendvič, a ne treba zaboraviti niti slastičarnicu i pekaru Rica gdje svakodnevno nastaju nevjerojatni svježi proizvodi bez glutena. 

Za kraj, ne treba zaboraviti niti riječko kazalište koje kao i svake sezone nudi bogati program za svakoga – od drame preko baleta do opere i koncerata. Provjerite program i izaberite predstavu po svojem guštu, možda je ovo izvrsno doba za večer provedenu uz žensko društvo i dozu umjetnosti. Mi već planiramo svoju jesen u Verdijevoj ulici i moramo priznati da izgleda odlično!


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE