ZTC

Tek što smo pomislili da je proljeće stiglo u naš grad, neumorna kiša ponovno je pokucala na vrata. Sigurna sam da vas je barem jednom proljetni pljusak “oprao” nasred Korza. Gdje otići, kamo se skloniti? Danas vam donosimo nekoliko prijedloga, bilo da vas je pljusak uhvatio usred radnog dana ili u toplini svojeg doma, kako provesti kišno popodne na kvalitetan način, zabaviti se i uživati!

ZTC

Iskreno, moja prva pomisao, ukoliko se nalazim nasred Korza pod prijetećim sivim nebom jest: Skok u obližnju trgovinu. Trendi krpice u Zari i H&M-u samo su korak udaljene, a tek nekoliko minuta dijeli vas od trgovina s prekrasnim handmade predmetima, unikatnim poklonima ili organskom hranom poput La Vetrine, Šta da? ili Manufakture. Ako ste u potrazi za kratkotrajnim “skrovištem”, a u raspoloženju ste za shopping, ovo je odlična ideja!

Za ljubitelje umjetnosti odličan je odabir Galerija Kortil. Do petka možete pogledati izložbu slika mlade umjetnice Sanje Jureško pod nazivom Tišina 2.0. Doza kulture i umjetnosti u dobrome društvu…

Ponekad bismo najradije uzeli dobru knjigu, sklupčali se u naoslonjaču i uživali u zvuku kiše uz šalicu čaja. Ukoliko vam je ponestalo štiva, preporučujemo da posjetite Gradsku knjižnicu Rijeka i pronađete nešto po svojem guštu. Savjetujte se sa ljubaznim knjižničarkama ako zatrebate savjet, opustite se u toplini i tišini prostora i jednostavno otplovite u neki maštoviti svijet knjiga. 

Još jedan prijedlog jest svakako posjet HNK Ivana pl. Zajca. Pozovite majku, sestru, prijateljicu, partnera na predstavu i druženju uz dozu umjetnosti  i dobrog ukusa. Večer u kazalištu odličan je “bijeg” od lošeg vremena. 

Ako ste ljubitelji slastica, svakako utočište potražite u šarmantnoj slastičarnici EBBA’S CUISINE u Starome gradu. Naša preporuka: Svakako isprobajte tortice od čokolade, karamele i lješnjaka! 

U potrazi za toplim interijerom, domaćom atmosferom i ukusnom kavom svakako posjetite novootvoreni lokal Prostorija. Bilo da ste sami ili u društvu, ondje ćete zaboraviti na vrijeme i tmurne oblake nad Rijekom. Ako vas nemilosrdna kiša uhvati u Starom gradu, točnije Užarskoj 17a, znate gdje se možete skloniti!


Za kraj, kišno poslijepodne u Rijeci odlično je provesti u ZTC-u, među proljetnim krpicama i gorućim trendovima. Okrenite broj prijateljice i pravac riječka shopping oaza!

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: Eni Brušnjak

Kancelarija bar