Vjerujem da Ivu Berišić danas ne moram posebno najavljivati. Poznata make up artistica niže zapažene suradnje, a kvaliteta njezina rada prepoznata je od strane modne industrije, ali i brojnih žena, vjernih klijentica koje upravo njezine ruke i osjećaj za lijepo biraju za važne prigode baš kao i mnoge mladenke koje na dan vjenčanja blistaju zahvaljujući riječkoj vizažistici.

Ivu poznajem pet godina, otprilike, obje na svojim poslovnim počecima, sve je kliknulo na prvu.

Ivi nije teško raditi i odraditi cijele vikende, to je žena koju redovno nazivam od danas do sutra i nikad mi nije rekla ne, ukoliko nije  prisutna u Rijeci, šminkanje odradi netko iz IBeauty make up tima i baš uvijek budem zadovoljna.

Iva je napravila boom u make up svijetu, a njezine tečaje redovno prepoznaju žene koje se same žele naučiti bolje i ljepše šminkati te naučiti male tajne, kao i one koje se make up-om žele profesionalno baviti. S obzirom na najavu tečaja, smatrala sam ovo idealnom prilikom da Ivi postavim par pitanja… Uživajte..


 

Iva, nedavno ste ti i tvoj tim šminkali samostalnu ELFS reviju u Zagrebu, ne trebam ni naglašavati silne angažmane u našoj županiji, sjećam se početaka i ostala si ista. Radiš, stvaraš, ulažeš u svoje znanje, ideš dalje. Sigurno si na svojim počecima maštala, imala neki zamišljeni put, jesi li nadala da će biti tako uspješan i lijep?

Tako je. Uz Elfse me veže jedna posebna ljubav! Cijenim te dečke ,obožavam njihove kreacije i uživam odrađivati njihove kampanje. Njihovu zadnju samostalnu reviju odradila sam zajedno sa curama koje su dio mog IBEAUTY TEAM-a. Zaista sam sretna jer su neke od njih zahvaljujući tome po prvi puta zašle u backstage i ponosna sam jer su pokazale znanje stečeno na mojim edukacijama.  

Bez lažne skromnosti mogu reći da sam svoj put kojim idem danas tako zamišljala od samog početka. Nisam osoba koja bilo što radi površno pa tako ni ovaj posao. Postavila sam si visoko svoje ciljeve i znam da ću stići tamo gdje želim. I uvijek ću ostati ista.

Sigurna sam u to i sama. Jako volim ljude koji svoje znanje i vještine nesebično dijele, moje je mišljenje da ako raste jedan, rastemo svi. Upravo to i ti radiš svojim tečajevima, ne stvaraš si konkurenciju stvaraš zdravi tim. Jesi li i sama na svom putu nailazila na nesebične „učitelje“ ili si se susretala s onima koji su sve svoje ipak čuvali za sebe?

Svaki početak je težak,  a pogotovo onaj kada si prepušten sam sebi pa se sam boriš. Na svojem početku nisam imala ama baš nikoga tko je stajao iza mene i gurao me. Nakon svoje prve diplome ostala sam prepuštena sama sebi i kada se osvrnem unazad mogu reći da je mi ta diploma i nije donijela baš neko zavidno znanje. Sve što sada znam naučila sam od kolega koji su bili iskusniji od mene i koji su nesebično dijelili svoje znanje upravo onako kako danas i ja radim. Moje me cure mogu nazvati u bilo koje doba i pitati za savjet, tu sam kad god im zatrebam, ono sto ja ne stignem odrade mi one, zajedno smo na revijama, izborima ljepote…

Kada si siguran u sebe ne bojiš se konkurencije,  a ako ti je sa egom sve ok, onda nemaš problem da svoje znanje podijeliš i drugima. Ego je jedan strašan neprijatelj kreativnosti.

Kako izgledaju individualni tečaji, što polaznice mogu očekivati?

Individualan tečaj je pristup 1:1 što znači da je program koncipiran tako da sa svakom polaznicom uz profesionalnu demonstraciju na modelu učimo razne tematske cjeline.

Konkretno, nudim BASIC, ADVANCED i MASTER tečajeve.

To su tečajevi za one koji se profesionalno žele baviti ovim poslom. Pored tih tečajeva kod mene je moguće uzeti i tri sata poduke za osobnu potrebu. To je kratak tečaj za žene koje same sebe žele pravilno naučiti šminkati. U taj PERSONAL tečaj nije uključena diploma.

BASIC je tečaj u trajanju od 10 sati, a uključuje osnove – upoznajemo se sa priborom, proizvodima, učimo kako pravilno nanijeti podlogu, dnevni make up, svečani make up, konkuriranje lica te aplikaciju trepavica.  
ADVANCED tečaj je dodatnih 10 sati za one koji žele naučiti više. Tu radimo fashion make up, tehniku nanošenja kremastih proizvoda, TV make up i slično.
MASTER tečaj je zadnjih 10 sati nakon završenog BASIC I ADVANCED tečaja i uključuje kreativan make up, rad sa proizvodima za oslikavanje tijela.
Nakon svakog tečaja polaznice očekuje diploma i sudjelovanje na revijama,  a one koje pokažu volju i trud postaju dio moga tima i eto završe sa mnom u svakom backstage-u!

Savršeno! A može li baš svaka žena naučiti osnove dobrog make up-a?

Mislim da zaista svaka žena barem sebe može naučiti pravilno našminkati, ali ne mislim da svatko može naučiti šminkati druge. Za to je ipak potrebno barem malo talenta. Uvijek kažem da svatko tko uhvati kist može našminkati,  ali pitanje je kako… Danas se svi prozivaju vizažistima jer misle da je dovoljno uključiti YouTube ili Instagram te gledati u ekran, ali bez iskustva i znanja uz stručne osobe – ništa.

Još uvijek sama zateknem sebe u mislima  da ne znam dovoljno iako sam našminkala par tisuća lica do sada, ali mislim da tek kad misliš da ne znaš dovoljno postaješ sve bolji…

Kako sam navela u uvodu, u nekoliko navrata šminkale su me upravo tvoje polaznice i u razgovoru sa svima sam osjetila isto, bavile se one time iz hobija ili želje za profesionalnim uspjehom – One to vole! Je li to jedino što ženama na početku treba: dobra volja, a onda ćeš ti odraditi ostatak?

Upornost, volja i želja su ključ uspjeha. Svojim curama dajem znanje,  ali na njima je da li će ustrajati i vježbati pa čak i onda kad ti se to ne počne odmah vraćati. Tu sam živi dokaz ja sama…

Uz današnje mogućnosti, Instagram , Youtube, je li  make up industrija ipak dostupnija i lakše je učiti, ali i pronaći svoje mjesto?

Uz Instagram i YouTube je puno lakše doći do nekih informacija o proizvodima, ali moje je mišljenje da čak i znaju i odmoći u učenju! Osobno mrzim taj insta-Look koji je danas toliko popularan da na ulici vidim toliko mladih cura sa toliko puno “žbuke” na licu i daleko je tonom onog sto se traži…

Zanima me postoji li okvirni profil tvojih polaznica, dob, čime se bave i otkud dolaze?

Ne postoji nikakav posebni profil ni dob kod mojih polaznica. Dolaze mi one koje već negdje rade pa im je to dodatni hobi kao one koje već šminkaju pa osjete potrebu da se usavrše…

Osim očekivane Rijeke i Istre, čitani smo u Zagrebu, Dalmaciji, ali i ostatku Lijepe naše, bude li interesa iz tih dijelova Hrvatske, postoji mogućnost da tečaj održiš i na drugim lokacijama?

Upravo mi je predzadnja polaznica bila iz Krapine gdje sam išla davati joj edukaciju a zadnja iz Crikvenice. Dakle, ima me svugdje – gdje me traže ja dolazim!

 

Ulaganje u sebe osnova je zdrave i uspješne karijere, make up industrija danas je u procvatu, svoje početke gradite na dobrim temeljima, a naša je preporuka kvalitetna  edukacija.

Ivu Berišić potražite na službenoj FACEBOOK STRANICI, kontakt mail je iva.berisic@gmail.com, a telefon 095/531 – 6941. 

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar /naslovna fotografija: privatni arhiv I.B.

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE