ZTC

Početkom svibnja za javnost je otvoren tunel u centru Rijeke koji vodi od katedrale  Sv. Vida do ulice Dolac. Dugačak 330 metara, gradila ga je talijanska vojska, u razdoblju od 1939.-1942. godine, a građen je s namjenom zaštite civilnog stanovništva za vrijeme zračnog bombardiranja.

Ulaz je besplatan, a tunel otvoren svakodnevno od 09-21h. Iako možete odabrati smjer u kojem želite istraživati podzemlje grada Rijeke, gospođica na ulazu rekla nam je da je bolja varijanta ulaska kod katedrale jer ukoliko se upale svjetla, puno je bolji efekt i dojam…

O kakvim se svjetlima radi i kakav dojam ostavljaju, neću otkriti. Moja je preporuka da posjetite “novo mjesto u gradu”,  a prije nego odete, i u tunel i iz ovoga članka, obavezno pogledajte dojmove riječke happy travel obitelji  – KRUZOVI s kojima smo se otisnuli u ovu avanturu.

Vjerujte mi,  s troje male karakterne djece i dva karakterna muža, bila je ovo avantura.

No, puno bolje o svemu piše Adriana, ona će vam otkriti puno više, stoga uživajte  u njezinim dojmovima i brzo kliknite: OVDJE.

Odvojite si vremena za šetnju novom atrakcijom u centru Rijeke, a ja vjerujem kako je tunel idealno mjesto za ugostiti neka događanja – kulturna, modna, festivalska, neobična, obična, zanimljiva i radujem se vidjeti u kojem će nam se sve ruhu predstaviti!

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE