ZTC

Trabakul je naziv za tradicionalni jedrenjak, a konoba Trabakul u samom centru Crikvenice upravo tradiciju ističe kao svoje obilježje prepoznatljivosti, uz kvalitetu koja prati gastro užitke i samu uslugu. Odora osoblja inspirirana je tradicionalnom crikveničkom narodnom nošnjom, a kreirala ju je poznata riječka dizajnerica Andreu Anić Dokmanović, a u ovoj konobi često ćete pronaći i dodatne sadržaje koji joj obogaćuju vrijednost kao  što su izložena umjetnička djela poznatih, ali i neafirmiranih umjetnika.

Crikvenica je omiljena destinacija Riječana, ali vikendima kao i u ljetnoj sezoni ovo turističko središte privlači domaće i strane turiste koji u potrazi za gastro iskustvom nerijetko svoje povjerenje daju konobi s domaćim potpisom.

Od samog ambijenta, Trabakul poštuje načela konobe i donosi vjerodostojnost i ugodni boravak za parove, obitelji, prijateljska druženje kao i grupe za koje se prostor može posebno prilagoditi. Predivno uređen interijer prati i velika terasa, skrivena od pogleda, a u srcu Crikvenice donosi mir i  uživanje u trenucima boravka. Dominira drvo kao osnovni element te nas povezuje s prirodom te doprinosi ugodi, pripadnosti, relaksaciji i potpunoj posvećenosti gastro užicima i trenucima druženja.

Ipak, posjet gastro destinaciji ne može proteći bez osvrta na ponudu koja svojom raznovrsnošću otkriva bogatu ponudu našeg kraja kao i mogućnost da zadovolji sve okuse. Od menija za djecu, ribljih i mesnih specijaliteta tu su i deserti koji slave okuse kraja kao npr palačinke sa smokvama, a od glavnih jela moramo izdvojiti primorski specijalitet poput Tune Kotor (napomena: Kotor je naziv za dio grada Crikvenice, a Crikvenica je u prošlosti bila poznata po izlovu tune), prate se trendovi u kulinarstvu i kreirana su jela koja su na tragu pomorske tradicije crikveničkog kraja poput Rakovice s tjesteninom od konopljina brašna ili Filea škarpine na jačmiku s kozicama.

Konoba Trabakul u Crikvenici donosi dah prošlih vremena sljubljenih s gastro ponudom koja mami na dolazak, ali i povratak jednom kad probate delicije. I poput trabakula koji morem oduševljava ljepotom svoje pojave, sigurno smo da će vas i ova gastro destinacija oduševiti kvalitetom svoje ponude.

Dobar tek želi vam Stilueta!

KONOBA TRABAKUL, STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE 10, CRIKVENICA

KONOBA TRABAKUL FACEBOOK

FOTO: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

 

Vaši komentari