ZTC

Kastav, kako to biva već više od 600 godina, jedva čeka početak listopada, jer prvi vikend se tradicionalno održava najveća gradska fešta – Bela nedeja. Manifestacija koja slavi mlado vino, ali je puno više od toga, svake godine privuče desetke tisuća posjetitelja svih generacija koji ispune gradske ulice i trgove dobrim raspoloženjem i uživanjem u onom što im je organizator Grad Kastav priredio.

Prošlo izdanje Bele nedeje je ostalo upamćeno po prekrasnom vremenu, izvrsnoj ponudi i posjeti od oko 90 000 posjetitelja u tri dana održavanja manifestacije, a organizator je ove godine pripremio još bogatiji i raznovrsniji program s brojnim novostima i s pravom se nada još jednom izuzetno uspješnom izdanju ove znane manifestacije. Brojni su noviteti pripremljeni za ovoljetnu Belu nedeju, od novog središta koncertne i ugostiteljske ponude na Crekvini (dosad je to mjesto bila Lokvina), preko novog gastro i eno centra na Lokvini, pa do nastupa uličnih zabavljača, performera, te glazbenika brojnih glazbenih izričaja. Upravo ove godine svoj prostor u glazbenom programu eventa pronašli su rockeri, akustičari, šansonjeri, a svakako neće nedostajati tradicionalnih nastupa klapa, folklora, pop i zabavnih bandova, limene glazbe, plesat će se legendarna potresujka uz zvuke harmonike…

Naravno, osim uživanja u velikoj ponudi ića i pića na brojnim štandovima ugostitelja, posjetitelji će moći posjetiti brojne izložbe, od one u speleogaleriji, tradicionalne izložbe vina udruge Belica, pa do slikarskih ateljea i muzeja. Ulaz je besplatan na sve programe, a uživanje je zajamčeno.

Detalje o bogatoj ponudi Bele nedeje organizatori će predstaviti na skoroj press konferenciji, na kojoj će se predstaviti i neka iznenađenja pripremljena za posjetitelje.

Foto: PR

Pripremila: Stilueta

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE