31.2 C
Rijeka
Pon, 22 srp. 2019 12:14:36
Naslovnica STILUETA Planirate putovanje, evo nekoliko super savjeta kako uštedjeti!

Planirate putovanje, evo nekoliko super savjeta kako uštedjeti!

18
ZTC

Svi volimo putovati, ali često nam visoki troškovi putovanja unište prekrasne snove o uživanju na tropskoj plaži pod palmom. Neka vas to ne razuvjeri, jer donosimo vam par savjeta kako uštedjeti novac na putovanju.

Putujte s prijateljima, ako na putovanje ide više osoba uvijek je jeftinije zbog podjele troškova, pogotovo kod rezervacije smještaja. Istražite što nudi privatni sektor jer je u većini slučajeva isplativiji nego hotel, a ako odlazite na duže vrijeme probajte unajmiti kuću ili stan.

Umjesto hotela izaberite hostel, jer oni znaju biti vrlo povoljni, a često nude i besplatan doručak, a uz to, kuhinje u hostelu su dostupne svima na korištenje pa možete uštedjeti i kupnjom namirnica i pripremanjem obroka umjesto da jedete vani.

Izbjegavajte restorane, hranite se jednostavnim stvarima, pogotovo domaćom kuhinjom koja je uvijek jeftinija od luksuznih restorana, a time ćete i naučiti nešto o kulturi zemlje koju posjećujete. Ukoliko ste smješteni u prostoru gdje imate mogućnost korištenja kuhinje, namirnice kupujte u supermarketima, te izbjegavajte benzinske crpke koje su u većini slučajeva puno skuplje.

Rezervirajte jeftinije letove. Danas se preko niskobudžetnih zrakoplovnih kompanija može uštedjeti puno novaca, pogotovo ako pratite ponude i ako vrijeme putovanja, ukoliko vam nije bitno, prilagođavate dobrim ponudama. Ukoliko nužno ne morate ići avionom možete potražiti i jeftine vlakove ili autobus.

Ponesite samo osnovne stvari, ionako u većini slučajeva većinu stvari koje spremimo za putovanje ni ne koristimo, a unatoč tome platimo dodatnu prtljagu na aerodromu. Čak i vožnja automobilom je isplativija ukoliko je on lakši jer troši manje goriva, pa rađe višak slobodnog prostora upotpunite hranom.

Pronađite jeftino putno osigurnje jer bilo kakvo putno osiguranje je bolje od nijednog, a u slučaju da se nešto dogodi imat ćete pokrivene troškove koji bi vas inače stajali čitavo bogatstvo.

Koristite javni prijevoz ili ako je moguće prošetajte, umjesto korištenja taxi službe.

Planirajte unaprijed, jer koje god mjesto za putovanje izaberete bitno je imati dobar plan. Planiranje budžeta je ključno kako biste mogli kontrolirati troškove. Uvijek prvo dobro pretražite sve stranice za putovanja i nemojte skakati na prvu loptu. Postoji jako puno ponuda i nekad je razlika u cijeni velika, uzmite vremena i pažljivo proučite sve što se nudi. Iako je u većini slučajeva putovanje u vlastitom aranžmanu jeftinije, provjerite i ponude turističkih agencija jer znaju imati super akcije, a ništa vas ne košta pogledati.

Često se neke usluge ili proizvodi čine skupljim nego što to zaista jesu, pokušajte se cjenkati i time smanjiti cijenu.

Putovanja su uzbudljiva i zabavna, te savršen način da se opustite i odmaknete od dnevnih obaveza. Svakako je najbitnija organizacija i budžet. Trebate se znati držati unaprijed određeng plana, ali i prilagoditi troškove mjestu na koje odlazite jer ne vrijede za svih ista pravila. Prvo se dobro raspitajte, a zatim isplanirajte svoje putovanje pomoću ovih malih savjeta i dodatan novac koji vam je ostao moći ćete potrošiti na još jedan dodatni dan putovanja ili neki super poklon.

Foto: Unsplash
Pripremila: Ines Cunjak
 

 
Vaši komentari
DUX NEKRETNINE