ZTC

Ivan Tomašević i Rade Malobabić kriju se iza poznate riječke gastro oaze, bistroa Placa 51 koji se nalazi na adresi Riva Boduli 3a. Osim zanimljivog uređenja koje pruža trenutke opuštenosti i ugode, Placa 51 na odličnom je glasu ponajprije radi odličnih jela koja prate sezonu i donose najbolje namirnice što su prepoznali i ljubitelji fine kuhinje.

Nije stoga rijetkost da u potrazi za idejama ured zamijenimo poznatim riječkim restoranom, a isto tako za vrijeme radnog vremena često nas brojne fotografije s društenih mreža odvlače od rada i pozivaju upravo u Placu 51.

Kako bi svjedočili istinitosti ove tvrdnje, proveli smo jednu subotu u društvu kreativnih chefova te smo prošli Istru i Primorje kako bi se uvjerili da će vas na stolu poznatog restorana uistinu dočekati kvaliteta domaće ponude i rad našeg domaćeg čovjeka. Potraga za autohtnonim namirnicama ovim je momcima pravo zadovoljstvo, od vrganja,  KRAFE pašte koju radi gospođa Svjetlana Salomon, kućni vinar Geržinčić  iz Istre, u Placi 51 ništa nije prepušteno slučajnom odabiru, prate što ljudi jedu kod kuće i upite na licu mjesta kako bi stalno poboljšavali ponudu digli nivo usluge te stavili Kvarner na gastro kartu Hrvatske.

Rade i Ivan spojili su kulinarska umijeća s kreativnošću, menu Place 51 pravo je osvježenje,a  kako bi svojim gostima pružili više, ovoga prosinca omiljeni blagdanski trenuci preselit će upravo u ovaj bistro. Advent u Placi donosi brojna događanja, susrete, sve temeljeno na kvaliteti i dobroj priči.

12.12. vas očekuje  posebno događanje, gastronomsko-vina večer – Poletti vina uparena s hranom i  izborovom Chiavalon maslinovih  ulja uz  Meat the king, brend koji svoju jedinstvenu ponudu u Hrvatskoj zasniva na suhoodležanom i svježem mesu hrvatskih simentalskih junića te autohtone  crne slavonske svinje.

Badnjak će također biti poseban, riba, domaći pršut,  kobasice i vino, sigurno će brojni Riječani upravo ovdje provesti prelijepe trenutke koji spajaju fine delicije i fina druženja.

Blagdansko vrijeme u Placi 51 pruža vam toplinu boravka i osjećaj ugode, pruža priliku da sve ove posebne trenutke posebnog mjeseca provedete u  ugodnom ambijentu i prilagođenom jelovniku.

Prosinac je vrijeme kad treba usporiti, na listu prioriteta staviti sebe i ugađanja sebi i drugima, a ne može biti ljepše od dobrog društva, dobrog ambijenta i dobre hrane. Placa 51 spaja sve navedeno, vidimo se!

U narednom razdoblju Placa 51 će ugostiti  šefove kvarneskih kuhinja čemu se posebno veselimo no za početak rezervirajte svoj termin i 12.12. provedite u fantastičnom gastro društvu!

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE