ZTC

Jesen je savršeno doba za uvođenje promjena u interijeru odnosno prilagođavanje prostora novoj sezoni koja donosi drugačiju atmosferu i energiju. Uz jesenske kiše i niske temperature ponekad se samo želimo sklupčati u mekanim plahtama, pokriti se dekicom i uživati u prigušenoj svjetlosti i zvuku kiše. 

Uz nekoliko jednostavnih trikova i svoju spavaću sobu možete pretvoriti u toplu i ugodnu oazu stvorenu za uživanje i opuštanje. Središte svake spavaće sobe je naravno krevet, zato ćemo njemu posvetiti najviše pažnje. Kvalitetna i udobna krevetnina must have je svake spavaće sobe. Izaberite nešto jednostavniju neutralnu posteljinu koju možete nadopuniti ukrasnim jastucima ili dekama u sezonskim bojama. Iako gomila jastučića na krevetu izgleda preslatko, zapravo je vrlo nefunkcionalna. Pokušajte se ograničiti na tek nekoliko omiljenih kojima ćete uvesti boju i teksturu u prostor. 

Spominjući teksturu dotaknuli smo se još jedne važne stavke za kreiranje “kućne atmosfere”. Dobar trik jest dekorirati jedan zid s tapetama, primjerice onim s uzorkom cigle, kako biste prividno stvorili dojam teksture u prostoru. Također jastuci od umjetnog krzna ili tepisi su odličan način da prostor istovremeno izgleda chic i ugodno. 

Nemojte zaboraviti niti na rasvjetu. Uz uobičajenu stropnu rasvjetu, odličan detalj su i “božićne lampice” koje zapravo možete koristiti tijekom čitave godine. Navečer su sasvim dovoljne za stvaranje prigušene, romantične atmosfere. Također, podne svjetiljke pružaju prigušenu svjetlost savršenu za primjerice filmske večeri. Nekoliko svijeća uvijek su odličan odabir osim rasvjete prostorom šire i divne arome. Uz mirise poput cimeta, bundeve ili kolačića – jesen će u trenu ispuniti vašu spavaću sobu. 


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE