ZTC

Bajka, čarolija, savršenstvo… upravo su takve riječi odzvanjale Rijekom nakon što je prošle godine Trsatska gradina prvi put zasjala svjetlima tisuća lampica i ugostila prvo izdanje Adventa na Gradini. Događanje je vrlo brzo odjeknulo pozitivno u javnosti, u medijima, a poznati kaštel u blagdanskom ruhu privukao je više od 60 000 posjetitelja! Na Gradini se radi punom parom, pripreme su trajale godinu dana, a ove nedjelje lampice će ponovno pričati najljepšu riječku adventsku priču, vrijeme je da saznamo što Riječane i goste našeg grada očekuje te kako su tekle pripreme… Naš gost je Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini, ali i inicijator brojnih zanimljivih projekata.

Pozdrav Vedrane, hvala što ste izdvojili vrijeme za čitatelje Stiluete unatoč ubrzanom ritmu ovog dijela godine, znamo da ove godine Advent na Gradini seli i na prostor ispred, što se sve sprema, što ste sve svojim posjetiteljima pripremili?

Upravo tako, prošle godine naš je projekt posjetilo nevjerojatnih 60.000 posjetitelja i to je jedan od razloga širenja u park koji okružuje Gradinu. U prostoru parka bit će postavljeno 12 adventskih kućica s prigodnom ponudom i adventskim delicijama, a zasigurno će mnogi posjetitelji biti oduševljeni bajkovitim klizalištem s prekrasnim pogledom. Nakon prošlogodišnje najveće kuglice ove godine naš će advent krasiti najveća kruna u Europi i čak 16 kilometara lampica.

Rijeka ima predivnih događanja no u prosincu smo uvijek bili pomalo obeshrabreni, sve neke lijepe priče van našeg grada i onda se dogodilo čudo. Dogodilo se prvo izdanje Adventa na Gradini, otkud ideja, koliko je trebalo za pripremu projekta i jeste li očekivali tako puno dobrih reakciji i u konačnici, dolazaka?

Ideja se razvila iz želje da naš grad pozicioniramo na kartu adventskih destinacija koje vrijedi posjetiti. Na samoj razradi projekta smo radili gotovo dvije godine, posjetili smo poznate europske advente i najveći sajam božićnih dekorcija u sklopu kojega smo, nakon samo godinu dana, imali prilike prezentirati naš projekt. Naš je advent poseban i po činjenici da dekorativni elementi, koji su postavljeni, nisu izabrani iz kataloga proizvođača opreme već su ručno izrađivani, imaju svoju priču i unikatni su! Priželjkivali smo da će brojni posjetitelji prepoznati našu želju da predstavimo jednu jedinstvenu priču.

Klizalište. Informacija koja je u trenu postala viralna! Koliko je zahtjevno bilo postaviti ga?

Bilo je zaista zahtjevno, obzirom na konfiguraciju terena u parku. Sveukupno je bilo potrebno više od 30 dana kako bi se postavile sve dekoracije, kućice, produkcija i klizalište. Možda taj podatak najbolje govori o zahtjevnosti pripreme projekta.

Cijeli tim vrijedno radi mjesecima kako bi Gradina ispričala još jednu svoju bajku, jeste li ponosni što ste uspjeli u samo jednom izdanju stvoriti uspješan i prepoznatljiv projekt koji je Rijeku stavio na adventsku kartu Lijepe naše?

I ja i cijeli moj tim sa zadovoljstvom pripremamo ovaj projekt i svi zajedno možemo biti ponosni prvenstveno na činjenicu da smo uspjeli usrećiti naše brojne sugrađane, ali isto tako i organizirati projekt koji je postao razlog dolaska u Rijeku.

Jedno privatno pitanje za kraj, znamo da vam je supruga Sara velika podrška u radu, a nedavno se obitelji pridružio i sin Evan, znamo da sve poslovne obaveze savladavate taktično i bez greške, kako se snalazite u novoj ulozi i koliko je Evan promijenio vaš pogled na svijet?

Ono što smo priželjkivali, rođenjem sina to smo i ostvarili. Obzirom na količinu vremena provedenom izvan doma supruga je ta koja najviše vremena provodi s našim sinom i to izrazito poštujem jer je najbolja mama na svijetu. Kada počne advent imat ćemo prilike malo više vremena provoditi zajedno.

I dok pišem odgovor na vaše posljednje postavljeno pitanje, supruga me pita kad ću bit gotov? Evo ljubavi upravo sam završio… 🙂

Vedran Babić, arhiva Stiluete

Vedrane, vraćamo te obitelji, Sara hvala na razumijevanju! Hvala na izdvojenom vremenu i naravno vidimo se već ove nedjelje, 02. prosinca kada počinje događanje koje toliko čekamo i volimo – Advent na Gradini!


Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE