ZTC

Međunarodni Dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. Na taj dan se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.   Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije. Protesti 8. ožujka događali su se i sljedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa.  U povijesti  taj dan žene diljem Europe su održale demonstracije za mir.

Danas je Dan žena u nekim zemljama državni praznik a u nekima nije, a obilježava se cvijećem i poklonima. Kažu da je Dan žena 8. Ožujak, no njihovih je 365 dana u godini – one rade, rađaju, odgajaju naraštaje,… One se bore. Obilježavajući 8. Ožujak kao međunarodni Dan žena, majki, djevojki, sestara, kćeri, predlažemo 5 najboljih načina kojima usrećiti nježniji spol i vašu ljepšu polovicu.

  1. Riječi

Riječi ne koštaju ništa a ženama znače. Izjavite svojoj supruzi ljubav, dajte joj do znanja verbalno koliko cijenite njen naporan trud i rad, svaki obrok koji spremi, svaki trenutak strpljenja koji ima za vas i vašu djecu. Recite joj koliko vam znači njena podrška u životu i gdje biste bili da nema nje. Riječi su najbolje i najtrajnije na papiru. Napišite joj romantično pismo, a ako niste baš pjesnička duša, poklonite joj knjigu koja će joj pokazati vašu ljubav prema njoj.

  1. Povratak u prošlost

Prisjetite se vaših prvih izlazaka, dopisivanja, romantičnih gesta koje ste činili da bi joj osvojili srce. Vratite se u prošlost i napravite taj dan vaš „prvi“ izlazak. Vratite tu čaroliju i ushićenost prvog izlaska. Pozovite je na spoj!

  1. Ispunite joj neispunjenu želju

Svatko ima neispunjenu želju. Ako znate da je nekad spomenula da nikad nije klizala a željela bi naučiti klizati, odvedite je na klizalište. Ako znate da nikad nije jela neko jelo a htjela bi, odvedite je da proba to jelo ili još bolje napravite sami. Bitno je da se sjetite nečega što ima želju, samim time ćete izmamiti svojoj dragoj veliki osmjeh na lice.

  1. Budite originalni!

Ako ste tip muškarca koji se uzda u poklone, potrudite se da ti pokloni budu originalni, da budu nešto što je simbolično i vama i njoj. Nešto što samo vas dvoje znate i nešto što je intimno. Ako je to parfem, neka bude parfem koji je koristila na vašem prvom izlasku, itd.

  1. Zamjena uloga

Zamijenite uloge na jedan dan! Očistite stan, skuhajte ručak, provedite vrijeme s djecom, dajte joj da ima vremena za sebe i neka se barem taj dan posveti sebi. Dajte joj prostora da se odmori, ode kod frizera, kozmetičara, uredi i sa prijateljicama izađe na večeru i van, a vi pričuvajte djecu i ostanite doma s njima.

Žene su bića koja su koliko god mi mislili komplicirana, zapravo vrlo jednostavna. Ne traže dvorce ni gradove nego samo malo ljubavi i pažnje, a vraćaju stostruko! Čuvajte ih i volite, i one će vas.

Pripremila: Zerina Pitarević

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE