ZTC

Diana Sokolić javnosti je poznata kao višestruko nagrađivana školovana slikarica. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i njena umjetnička praksa odvija se na nekoliko stvaralačkih platformi. Slikarstvo, keramika, dizajn i fotografija područja su u koje umjetnica pretače svoje idejete je u svakome dobitnica važnih nacionalnih ili prestižnih međunarodnih nagrada. Također, Diana je rođena i odrastala u obitelji sjajnih umjetnika,  kostimografkinje Ružice Nenadović-Sokolić i scenografa Doriana Sokolića. Njen dnevni i životni ambijent je kroz odrastanje i danas likovna umjetnost. 

ZTC

Njezina najnovija izložba zauzima mjesto u našoj Rijeci, galeriji Principij, ovog utorka 5.9.2017. s početkom u 20 h. Nešto više o samoj izložbi otkrio je prof. Borislav Božić. 

U suodnosu svjetla i elemenata konstrukcije proizvode se nove vizualne senzacije i one su motiv fotografiranja.  Svaki novi pomak, nova je promjena i realnost,  pa u tom smislu autorica pravi i novu fotografsku sliku.  Fotografije nastaju kao  posljedica određenih dinamičkih procesa i, neovisno o tom s koliko su uložene promjenjivosti stvorene, ovako izložene sasvim nesvjesno odvode promatrača iz dnevnoga košmara u tišinu osobne  kontemplacije. Komponirane su tako da je kadar ispunjen i dramski vrlo napet,  premrežen koloristički i geometrijski pravilnim oblicima besprijekorno ravnih linija.  Od jednoga do drugoga  slikovnog zapisa pratimo mijene svjetla i boje, mijene osnovnih supstanci slike. Promatrajući ih,  živimo sinesteziju u njenoj realnosti. –  prof. Borislav Božić

Vjerujemo da nas očekuje izvrsna izložba uz ugodno druženje, stoga vas od srca pozivamo da i sami posjetite izložbu i upoznate se s umjetničkim opusom Diane Sokolić.

Vidimo se ovog utorka u 20 h!

Pripremila: Stilueta
Photo: Diana Sokolić

Kancelarija bar