Ovog petka, 3.11, u Rijeci započinje  22. revija lutkarskih kazališta. Jesen je savršeno vrijeme da svoje klince i klinceze odvete u toplo kazalište i uživate u šarolikim predstavama za različite uzraste. Širok izbor predstava, zadovoljit će različite ukuse, a svi će otići kući s osmijehom na licu i ispunjenim srcem. Ovogodišnje predstave pomoći će nam da promišljamo o slobodama, odrastanju, zajedništvu, važnosti prihvaćanja različitosti, snazi dječje mašte kroz magičnu moć lutkarstva koje kao medij nudi bezbroj maštovitih mogućnosti izražavanja.
Prva predstava povodom svečanog otvorenja jest “Odisej – san o povratku”, najopjevaniji lik mitologije staroga kontinenta, vraća se kući. Simbolički, kazalište tako postaje sigurno utočište i dom.
Očekuju nas predstave iz cijele Hrvatske, ali i susjedne  Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, a po prvi puta u Rijeci, iz Kine će nam se predstaviti tradicionalno kinesko lutkarsko nasljeđe i islandsko lutkarstvo. Također, ove godine kazalište uvodi nagradu publike, nazvanu po starome nazivu riječkog lutkarskog kazališta, DOMINO – kao poziv na igru, slagalicu, nadopunjavanje, zajedništvo lutkara i njihove publike. Otvorenjem izložbe fotografija Petra Fabijana, Lutkarska Rijeka, najavljena je 22. revija lutkarskih kazališta, koja se održava od 3. – 11 studenoga, a vraća se starim pričama i bajkama propitujući ih iz pozicije današnjeg vremena.

Razmišljajući o odgovoru na pitanje što zapravo znači dom, kojim se bavi i predstava Som na cilome svitu, mi vas pozivamo u naš lutkarski dom! Jer brojne predstave 22. revije upravo i govore o povratku kući, pronalaženju doma, prostora za naš mali svijet. Čekamo vas s nestrpljenjem! I ako pada kiša, nema izgovora, dođite pod naš veliki lutkarski kišobran, ispod njega uvijek ima mjesta za sve! – Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica GKL Rijeka.


Za više informacija posjetite WEB STRANICU.
Pripremila: Stilueta
Izvor: www.gkl-rijeka.hr
Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE