ZTC

Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja vodila su ovome danu, kulminaciji svih ludosti – Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

U nedjelju 11. veljače od 12 sati kreće povorka koja se sa svakim pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire.

Očekuju nas 104 grupe s više 10.000 sudionika i 71 alegorijskih kola, a kao novost, na samom početku, predstavit će se povorka mladih – Carnival DJ Session s 10 karnevalskih grupa i oko 2.000 sudionika.

Prije početka same povorke, publiku na Kozu će zabavljati Prve riječke mažoretkinje, a nakon prolaska i posljednje grupe, po tradicionalno Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, veliki vatromet te nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć, u kafićima, klubovima i Ex port Delti gdje će okupljene zabavljati grupa Ljubavnici i Duo Pegla, a na pozornici na Korzu Trio Cukar i kafe. 


Oni koji ne mogu doći na Korzo u nedjelju, povorku će moći pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala, na YouTube kanalu te u programu HR Radio Rijeke.

Foto: Službena internernetska stranica Riječkog karnevala

Vaši komentari