ZTC

Na trećem po redu kRIˈeɪshən projectu predstavit ce se preko 20 koreografa iz Rijeke i Zagreba! Moći ćete vidjeti različite plesne stilove, individualne izričaje, kolaboracije koreografa, solo izvedbe… Prošlogodišnji programi i atmosfera oduševili su sve prisutne te se nadamo da će ove godine odaziv publike i medija biti još veći. Ovaj event je zamišljen kao opuštena kombinacija nastupa i partya, mjesto gdje se dijeli iskustvo, inspirira, pleše i podržava!

Ideja kRIˈeɪshən projekta je da se po uzoru na američki Carnival – Choreographer’s ball, Sybarite Showcase, Sirens after dark, Broadway Underground, u Rijeci pokrene jedan revijalni festival plesa (ali i ne samo plesa, već s vremenom i drugih grana umjetnosti) gdje će se individualni koreografi/umjetnici/stvaratelji moći predstaviti gradu i publici sa svojim djelom/radom.

Iz K2K otkrivaju da su najviše uzbuđeni zbog nove lokacije,  Pogona Kulture (bivša Stereo dvorana) u Rijeci! Klub koji će na jednu noć postati plesni raj, najveća je koncertna dvorana u Rijeci. U donjem prostoru ima kapacitet od 500 stajaćih mjesta, dok se na katu nalazi i VIP prostor kapaciteta 100 stajaćih mjesta. 

Ovogodišnje izdanje ovog festivala održat će se 06. svibnja 2017. godine. Vrata Pogona se otvaraju u 21h a program počinju u 22h.

Naglasak jest na dvije stvari:

1. na revijalnom tonu – bez nagrada, odličja, mjesta ili drugih oblika ekstrinzične motivacije. Želja je da ovo bude festival međusobnog podržavanja, inspiracije i ideja.


2.
na predstavljanju pojedinačnih koreografa, NE plesnih grupa. Predstavlja se poimence koreograf i njegovi plesači (koji tako ne moraju nužno biti iz plesne grupe koje je koreograf član). Time se želi postići međusobno povezivanje plesača i koreografa i ostalih ljudi iz plesnih voda, te potaknuti iste na međusobnu kolaboraciju i angažmane! Također, želja je pružiti priliku mladim koreografima da pokažu svoje ideje široj masi.

Cilj jest da kRIˈeɪshən projekta s vremenom zaživi i postane riječka tradicija, koja će se održavati 1-2 puta godišnje, u nekom većem prostoru, i na većoj pozornici, a možda se od tuda proširi i na ostatak Hrvatske.

Izvor: PR

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE