Dovoljno je na početku sezone prošetati poznatim highstreet trgovinama da biste u trenu opazili koji će trendovi u obliku boja, uzoraka ili modnih dodataka prevladati te sezone. Često su to upravo oni na koje sami možda i ne biste pomislili, čiji “povratak u velikom stilu” ne biste očekivali, možda čak niti priželjkivali. Poput kariranog uzorka, dolčevite ili mrežastih najlonki, a danas i šarmantnog dodatka koji treba svakoj modernoj gradskoj curi  – beretka. 

Beretka svake jeseni tu i tamo proviri na policama trgovina te zaviri u naše ormare, no ove jeseni teško ju je izbjeći čak i da to želite. Po našem mišljenju, ovaj vrlo chic modni dodatak svakoj će odjevnoj kombinaciji pridodati onu dozu ležerne elegancije i ljupkosti koju ponekad priželjkujemo.

Beretke ove godine dodatno krasi još jedan trend – perlice u boji bisera. Nešto romantičnije duše uživat će u ovom izboru, dok će ljubitelji klasike izabrati vrlo jednostavnu jednobojnu beretku. Srećom, izbora je i više nego dovoljno! Zara i Mango vrlo su dobro prepoznali ovaj trend te predstavili beretke u crnoj boji s dodatkom bisera, dok nam je Bershka odlučila ponuditi istu opciju u divnoj puder ružičastoj.

ZARA

MANGO

BERSHKA

Tamni tonovi poput duboke plave, boje vina ili petrolej zelene rezervirane su za šešire i pletene kape, beretke nosimo u pastelnim tonovima kao što je ružičasta. Moram priznati da je teško izabrati favorita u ovakvoj ponudi, ali beretke od umjetnog krzna ili jednostavne ružičaste sa simpatičnim krznenim dodatkom definitivno vode.

BERSHKA

STRADIVARIUS

BERSHKA

Za kraj, apsolutni klasik, prekrasna u svojoj jednostavnosti – crvena beretka za trenutno postizanje “Kako biti Parižanka” izgleda. Predmeti poput ovog definitivno čine razliku i podižu odjevnu kombinaciju na novu razinu. Prugasta majica, jednostavan kaput, gležnjače i crvena beretka – što više poželjeti?


ZARA

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Web stranice navedenih brendova