Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 24. i 25. listopada 2018. godine u Hvaru.

„Dani hrvatskog turizma su prilika da svi dionici u turizmu, ali i šire, razmjene iskustva, razgovaraju o novostima i trendovima, prilikama i izazovima u turizmu. Ove godine pripremili smo bogat program u kojem će sudjelovati svjetski priznati strani i domaći stručnjaci te na kojima će se raspravljati o temama koje su aktualne u svjetskom turizmu pa tako i u Hrvatskoj kao jednoj od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija. U konačnici, Dani hrvatskog turizma su prilika da odamo priznanja svim turističkim djelatnicima i nagradimo one koji podižu ljestvicu kvalitete čime čine hrvatski turizam još uspješnijim.“ istaknuo je ministar Cappelli.

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupovi i dodatni sadržaji u kojima će sudjelovati svjetski poznati strani i domaći turistički stručnjaci, opinionmakeri i  influenceri iz poslovnog i društvenog života. Tako će se ove godine govoriti o odnosu filmske industrije i turizma, izgradnji Hrvatske kao nacionalnog brenda, Hrvatskoj kao novoj gastro ikoni u Europi, vidljivosti i promotivnoj važnosti turističkih blogera itd.

Brend Hrvatska iz perspektive svjetskih i domaćih stručnjaka.

Od svjetski priznatih stručnjaka dolazak na DHT potvrdili su Al Merschen, predsjednik i osnivač MMGY Global, jedne od najznačajnijih marketinških i PR tvrtki u Sjedinjenim Američkim Državama koji će govoriti o stanju i potencijalima Hrvatske na američkom tržištu te ravnatelj Marokanskog filmskog instituta Sarim El Haq Fassi Fihri koji će sudjelovati na panelu „Filmska industrija i turizam“.

Koliko video i turističke promotivne aktivnosti idu ruku pod ruku, dodatno je potvrđeno predstavljanjem  hrvatskog promotivnog turističkog spota „Ambasadori hrvatskih turizma“ koji je proglašen i najboljim svjetskim promotivnim spotom za prošlu godinu u izboru neovisnih stručnjaka. Zašto je zaslužio toliko pažnju medija, turista i struke, objasnit će direktor i osnivač Citizen.tv-a, Philip DeBevoise.

Na Danima hrvatskog turizma, između ostalog, bit će predstavljeno istraživanje: „Kakav turizam želimo-studija održivosti Splitsko-dalmatinske županije“, a  održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Kao vrhunac ovoga događanja odat će se priznanja te dodijeliti nagrade turističkim djelatnicima, odnosno destinacijama i turističkim ponudama koje čine hrvatski turizam iz godine u godinu sve uspješnijim.

Svi zainteresirani,  prijaviti se mogu putem on line obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Ministarstva turizma gdje su također dostupne detaljnije informacije o programu.

 
Foto: Pixabay
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE