ZTC

Ljeto na Gradini koje se ove godine održava po 13. put započet će uz plamenove 4000 svijeća smještenih na svakom kutku kaštela te prostrte površinama prekrasnog parka koji okružuje zidine. S obzirom da Ljeto na Gradini počiva na konceptualnim manifestacijama, upravo kroz prvu od ukupno 6 konceptualnih manifestacija, zakoračit ćemo u 13. Ljeto na Gradini, koje će i ove godine biti bogato programskim sadržajem za sve ukuse.

U nedjelju, 08. srpnja kaštel nad Rijekom zasjat će u 4000 plamenova koji će veličanstvene srednjovjekovne zidine obojati svjetlošću, a u parku ispred kaštela stvoriti bajkovitu atmosferu ispunjenu čarolijom svijeća. U suradnji s PC grupom, instalacije upotpunjene svijećama, viseći plamenovi te puteljci omeđeni svijećama stvorit će potpuno novu vizualnu koncepciju kaštela koji će dodatno biti oplemenjen ambijentalnom rasvjetom te produkcijskim efektima.

Otvaranje Ljeta na Gradini obogatit će i glazbeno-scenski program pod zvjezdanim nebom, a ova jedinstvena manifestacija temeljena na plamenu svijeća bit će uvertira u još jedno Ljeto na Gradini prepuno glazbe, scenskih nastupa, umjetničkih i konceptualnih manifestacija te kazališnih izvedbi.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Nina Kraljić – pobjednica prve sezone popularnog showa The Voice – najljepši glas Hrvatske, dobitnica Porina i predstavnica hrvatske na Eurosongu koja će nastupiti u pratnji gitarista Mire Gugića. Također, posjetitelji će uživati u glazbenom programu Martine Majerle u pratnji gitarista Maria Šimunovića koji će posjetitelje provesti glazbenim svijetom Mediterana izvodeći skladbe od portugalskog fada, preko francuskih šansona te talijanskih, španjolskih i hrvatskih skladbi.

Članice skupine Ri Dance plesnim će koracima dopratiti posjetitelje do Trsatske gradine, nakon čega će plesnim koreografijama upotpuniti ovu večer koja će biti u znaku svjetlosti i plamenova svijeća.

Posjetitelji će sve do 02. rujna imati prilike uživati u ukupno 18 manifestacija koje će izvesti čak 253 izvođača.

U nedjelju se ulaz u park za posjetitelje otvara u 21.30 h, a Gradina će svoja vrata otvoriti u 22.00 h. Programski dio započinje u 22.15 h. Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

U nastavku vam donosimo video spektakularnog otvaranja ljeta na gradini 2017. godine:

Foto: PR/Ivor Mažar
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE