ZTC

„Trebala mi je neka pozitivna promjena u životu.“ –

koliko samo puta smo čuli ili izrekli tu rečenicu, ali te promjene uglavnom nisu bile dugog vijeka. Neke žene promijenit će frizuru, upisati neki tečaj ili sl., dok će druge tu pozitivnu promjenu učiniti svojim smislom života. Upravo je to slučaj sa Sandy Hadiger, 36-godišnjom ženom koja je u kratko vrijeme od poslovne žene u bussinesu postala prvakinja u Fitness bikiniju.

Rečenicu s početka teksta rekla nam je kad smo je pitali zašto se odlučila baviti body-buildingom. Možemo živjeti život kojim nismo sretni i ne ispunja nas. To se dogodilo meni… sve do trenutka kada sam upoznala jednu djevojku koja mi je preporučila da uđem u svijet fitnessa. Danas sam najsretnija osoba na svijetu jer sam napravila taj korak i promijenila na pozitivno svoj život iz temelja, poručuje nam Sandy. Jako sam motivirana – njezine su riječi kada sama govori o ‘tajni’ svoga uspjeha. Trenirati je počela prije četiri godine da bi u samo godinu dana pripremila se za prvo natjecanje.

„Osvojila sam drugo mjesto što me dodatno motiviralo za nastavak treniranja. Nakon toga sam bila treća u svijetu i uskoro počela trenirati u Beču s trenerom Manuelom Narathtom. Kada sam doma u Opatiji, trening rado odradim u Iron Gymu s Michaelom Banom.“

Sandy

Sandra je jedina Opatijka koja je ušla u svijet IFBB-a (International Federation of Body-building and Fitness). Sada se natječe u klasi bikini u okviru koje je prošle godine u Australiji u Master klasi osvojila 1. mjesto, što smatra svojom najvećom pobjedom do sada, a mi vjerujemo da će takvih biti još.  Uz navedene, osvajala je medalje u Bjelovaru u klasi bikini i masterclass, a odličjima se okitila i u Austriji.

Kao i svaki profesionalni sportaš, tako i za nju spremanje za natjecanje znači i odricanje od mnogo čega. Prehrana igra veliku ulogu te se mora pridržavati strogog programa prehrane koji joj izrađuje trener. To znači da svu hranu sama kuha i obroke  nosi sa sobom. Svaki mjesec ima i provjeru forme, a treninzi se mijenjaju svaka dva mjeseca.

Mi ćemo reći –  izgleda savršeno, no ona će kazati – moram još puno toga postići.

„Poziranje na natjecanju je jako važno i treba znati prezentirati tijelo. Motiviram se jer znam koji cilj sam stavila pred sebe.“

Iako su njezini treninzi nerijetko vrlo zahtjevni i naporni, ona sama ističe kako se poslije svakog osjeća odlično. „Nije razlog činjenica da izgledam bolje, nego da se i mentalno bolje osjećam. Želim svima poručiti da je svejedno koliko godina imamo, nikada nije kasno za promjene na bolje. Godine su samo broj. Bitno je da kada nisi sretan, moraš promijeniti nešto u životu da to promijeniš na bolje jer život imamo samo jedan.“

Da godine doista nisu prepreka za zaokrete u životu govori i činjenica da se Sandy ove godine sprema za natjecanje u Finskoj, te za godinu dana na Arnold Classic body-building natjecanje u Ohio. U Australiji je upoznala bliskog prijatelja Arnolda Schwarzeneggera, Paula Grahama, koji se i sam bavi body- buildingom i u svojim poznim godinama izgleda bolje od mnogih mladića.

Sandy u društvu Paula Grahama

Nije htjela otkriti koje, ali kaže – dao mi je odlične savjete koje će mi koristiti u nastavku bavljenja ovim sportom. Savjeti će joj pomoći i u novim poslovnim potezima jer namjerava svoj novi životni put zaokružiti i otvaranjem gyma o čemu će nas pravovremeno obavijestiti.  

Njoj je odluka da krene trenirati doista napravila pozitivnu promjenu u životu, a Vama poručuje:  „Što čekate? Nikada nije kasno za promjene na bolje!“

SANDY SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA

Pripremila: Helena Anušić

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE