skip to Main Content
MENU
Opatija za Uskrs postaje idealna destinacija za cijelu obitelj

Opatija za Uskrs postaje idealna destinacija za cijelu obitelj

Animacija za najmlađe, rekreativne aktivnosti, koncerti, sajam umjetničkih djela i autohtonih proizvoda, koncerti, izložbe kamelija i oldtimera te brojni drugi programi očekuju Opatijce i njihove goste. Tijekom Uskršnjih blagdana Opatiju će posjetiti više od 5.000 gostiju koji će u 30 opatijskih hotela ostvariti oko 16.000 noćenja.

Opatija – Nezaboravna zabava u društvu Alise, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke te neizostavnog Uskršnjeg zeke za mališane te pregršt koncerata i zanimljivih događanja za one nešto starije učinit će predstojećeg Uskrsa Opatiju idealnom destinacijom za čitavu obitelj.

Tijekom produženog vikenda održat će se Uskršnji sajam umjetničkih radova i autohtonih proizvoda na Slatini, na kojem će se od četvrtka 29. ožujka do ponedjeljka 2. travnja predstaviti opatijski umjetnici Eda Mihovilić, Vedran Ružić i Claudio Frank te brendovi Natura Opatija, Atelier Ecostyle, Okusi Kvarnera i Lavandine. Tri dana trajat će i tradicionalna Izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer na kojem će posjetitelji moći razgledati najljepše primjerke cvijeta koji je postao simbolom Opatije.

Uskrs će obilježiti i brojni zanimljivi glazbeni nastupi. Tako će u petak, 30. ožujka na Slatini od 15 do 18 sati nastupiti Coffee Shop Acoustic, a u subotu 31. ožujka na istom mjestu od 13 do 16 sati zasvirat će Trio Asi. Nešto ranije istog dana priliku za rekreaciju i upoznavanje opatijskih znamenitosti svim zainteresiranima dat će organizirana šetnja i nordijsko hodanje uz stručne trenere, sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline.

Sam Uskrs, nedjelja 1. travnja, proći će u znaku glazbe, a „uvodnu notu“ dat će Puhački orkestar Lovran promenadnim koncertom na Slatini u 12 sati, nakon kojeg će nastupiti grupa Pešekani na terasi hotela Milenij, s početkom u 12.30 sati. Na ova dva nastupa nadovezat će se Trio Asi čiji koncert na Slatini počinje u 13 sati, a priliku za zabavu imat će i najmlađi, uz program „Uskršnji zec i Alice“ koji počinje na terasi hotela Milenij točno u podne.

Uskršnji ponedjeljak, 2. travnja, započet će uz tradicionalnu izložbu oldtimera – od 10 do 13 sati povijesna vozila moći će se razgledati na Slatini, a glazbenu kulisu ovom događanju dat će nastup Dine Antonića.

Posebno atraktivan bit će program „Uskrs za najmlađe“, koji će također početi u 10 sati na Slatini i trajati do 12 sati. Tijekom tog vremena djeca će se odlično zabaviti uz animatore koji će utjeloviti različite likove iz bajki i priča, poput Alise iz zemlje čudesa, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke, kao i Uskršnjeg zeku koji će biti u društvu Opatijskih dama. Uz druženje, mališani će se moći okušati u nizu prigodnih igri i radionica i skakati kao zečići, izrađivati zečje uši, utrkivati se s vodenim balonima ili prepustiti vještim majstorima oslikavanja lica.

Uskršnja događanja će glazbenim nastupom na Slatini, od 13 do 16 sati, zaključiti Coffee Shop Acoustic.

Program:

29.03. – 02.04.  USKRŠNJI SAJAM, Slatina

31.03. – 02.04.   IZLOŽBA KAMELIJA, Umjetnički paviljon Juraj Šporer

PETAK, 30.03.

Glazbeni nastup: Coffee Shop Acoustic, Slatina,  15:00 – 18:00 h

 

SUBOTA, 31.03.

NORDIJSKO HODANJE KROZ POVIJEST OPATIJE, ispred Vile Angioline, 10:00 h 

Glazbeni nastup: Trio Asi, Slatina, 13:00 – 16:00 h

 

NEDJELJA, 01.04.

USKRŠNJI KONCERTI

 PUHAČKI ORKESTAR LOVRAN,  Slatina, 12:00 h

PEŠEKANI, terasa hotela Milenij, 12:30 h

 „Uskršnji zec i Alice“,  druženje za najmlađe, terasa hotela Milenij, 12:00 h

Glazbeni nastup: Trio Asi, Slatina,  13:00 – 16:00 h

 

PONEDJELJAK, 02.04.

IZLOŽBA OLDTIMERA, kupalište Slatina,10:00 – 13:00 h

Glazbeni nastup: Dino Antonić, Slatina  10:00 – 13:00 h

USKRS ZA NAJMLAĐE, Kupallište Slatina, 10:00 – 12:00 h

Glazbeni nastup: Coffee Shop Acoustic, Slatna,  13:00 – 16:00 h

Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Za dodatne informacije posjetite www.visitOpatija.com

 

Vaši komentari
Back To Top