ZTC

Tijekom 10 dana Beč će biti gastronomsko središte svijeta jer tada će se ovdje susresti 6 vrhunskih kuhara iz 6 zemalja. Od 23. svibnja do 1. lipnja, 6 izabranih hotela s 5 zvjezdica i vrhunskih restorana imat će ulogu gastronomskih ambasadora 6 zemalja sudionica. Svaki vrhunski kuhar imat će svoju vlastitu pozornicu prilagođenu njemu i zemlji iz koje dolazi, na kojoj će predstaviti svoje kreacije. Hrvatsku će u Beču predstavljati opatijski chef Damir Perman, iskusni kuhar, kojem ovo nije prvi takav zadatak.

Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s Veleposlanstvom RH u Beču, te Echo Event, organizatorima festivala Wienissimo, dogovorila je sudjelovanje Hrvatske na način da će chef Damir Perman, inače profesor u Ugostiteljskoj školi Opatija, pripremati kvarnerske specijalitete.  Na menu-ju će se naći vrhunske autohtone namirnice poput kvarnerskog škampa, divljih šparoga, brancina, janjetine, te lovranskih trešanja, što će svakako privući pažnju ljubitelja gastronomskih delicija. Svi zainteresirani moći će okusiti Opatiju i Hrvatsku u ÉMILE Brasserie & Bar hotela Hilton Vienna Plaza u Beču u razdoblju od 23. svibnja do 01. lipnja.

Iz hotela Hilton Vienna Plaza su povodom suradnje s hrvatskim chefom Permanom izjavili:

Za Hilton Vienna Plaza, a posebno za kulinarski tim koji predvodi glavni kuhar Erich Freund, veliko je zadovoljstvo što će Damir Perman provesti 10 dana kod nas kao gostujući kuhar. Gastronomski izlet odvest će nas u Hrvatsku te ćemo u ÉMILE zajedno predstaviti autentična jela Opatije i okolice.

TZG Opatija kroz svoje sudjelovanje na festivalu će predstaviti dio bogate gastronomske ponude Opatije i Hrvatske i još jednom pokazati zašto je Opatija vodeća hrvatska gastronomska destinacija. Usporedno s festivalom Wienissimo, u Opatiji je u tijeku manifestacija Gourmet priča Opatijske rivijere u koju je uključeno preko 40 restorana i konoba. Posjetitelji Opatije utorkom mogu kušati Kvarnerski menu po cijeni od 100 kn, a četvrtkom raskošne i kreativne Gourmet menuje bazirane na autohtonim namirnicama.

Austrijski gosti su jedni od najbrojnijih posjetitelja Opatije, te uvijek rado iskoristimo svaku priliku za promociju na austrijskom tržištu. Mogućnost da Opatiju predstavimo kao gastronomsku destinaciju će nam svakako pomoći da privučemo goste, kojima upoznavanje gastronomske ponude postaje motiv za putovanje. – izjavio je Goran Pavlović iz Turističke zajednice grada Opatija.

 

Kancelarija bar