ZTC

Opatija je u prošlosti bila Carski grad, kada su njenim ulicama hodale “okrunjene glave” i slavne povijesne ličnosti. Vratit ćemo se na početak poršlog stoljeća, 21. srpnja kada će Opatija ponovo postati Carski grad i tako oživjeti tradiciju iz romantičnog vremena.

Glavna prometnica biti će zatvorena za promet od skretanja za mul do Slatine, a njome će još jednom proći najslavniji svjetski znanstvenik Albert Einstein, genijalni pisac James Joyce, nadahnuti violinist Jan Kubelik, jedan od najvećih kompozitora u povijesti Gustav Mahler, izumitelji filma braća Lumiere i druga “lica iz povijesnih udžbenika” koja su u prošlosti rado boravila u Opatiji.

Stotine zabavljača i članova kostimiranih skupina iz Hrvatske, Italije, Austrije i Mađarske odjenut će se po najnovijoj modi s kraja 19. i početka 20. stoljeća, a uz niz glazbenih i plesnih nastupa u kojima će sudjelovati baletni studio Oksana Brandibura, Martina Majerle Trio, Albert Surina, Ivan Bošnjak, Mateo Žmak, klapa Mirakul, Karolina Šuša, Vivien i Voljen Grbac, Mihalj Ivković, Esperanza i Claudio Frank…

U duhu manifestacije pridružit će im se i opatijski ugostitelji, izlagači autohtonih proizvoda, umjetnici, kočije i oldtimeri. Ovo je idealna prilika za vraćanje u prošlost, barem na kratko, a sigurni smo da će Opatija 21. srpnja imati tisuće posjetitelja koji vole tradicionalne manifestacije i žele još jednom zaviriti u šarmantni dio opatijske prošlosti.

Foto: Opatija- Carski grad!
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari