ZTC

Dana 27.05.2018. godine u Makarskoj na lukobranu održana je prva i povijesna Haute Couture modna revija akademske produkt dizajnerice Olye Sookie, popraćena s  nekoliko stotina gledatelja.

Makarski lukobran je pretvoren u jedinstvenu modnu pistu sa predivnim prirodnim kulisama koje su pridavale ambijentalnom konceptu same revije.

„U suradnji sa TZ Makarska , odlučili smo stvoriti nešto potpuno neočekivano za ovu sredinu i sudeći po reakcijama publike uspjeli smo prenijeti ono što smo najavljivali, a to je dašak internacionalne modne scene u Makarskoj“ – kaže Olja.

Događaj je započeo u 21 sat s uvodnim video uratkom kojeg je producirao Boris Luetić iz BitPit Productions te time predstavio uvod u  novo poglavlje Nephilima. 

Reviju je službeno otvorila  Klara, plesačica iz grupe Crowd Control iz Splita koja je svojom spektakularnom izvedbom oduševila gledatelje te predstavila  Nephilim custom made  plesni  kostim u kojem je nastupala.

Nakon Klare, pistom su se prosetali modeli koji su svojom pojavom ostavljali  publiku bez daha.  Lepršave haljine, futuristička šminka te pomno smišljena glazbena podloga je pridonosila samom nazivu kolekcije Nephilim koja označava pale anđele. Kao prava poslastica, na kraju, pistom je prošetala i naša najuspješnija manekenka Kristina Šalinović, čija pojava je očarala sve prisutne.  Svaka djevojka je  po izlazu dobila velik pljesak podrške, no ovacije koje su uslijedile tijekom defilea su bile potpuno neočekivane.

„Vrlo sam sretna i ponosna  finalnim rezultatom. Trud cijelog Olya Sookie tima se stvarno isplatio, pogotovo  kad smo vidjeli oduševljena lica publike. Na samom događaju se zateklo dosta stranaca  koji su bili zatečeni i očarani ovakvim sadržajem  u Makarskoj te je to još jedan ispunjen cilj koji smo postavili , a to je da pokažemo turistima da smo kvalitetna destinacija za odmor koja nudi jedinstvene sadržaje“ 

– kaže Olja

 

Mnogi su prepoznali potencijal ovog događaja te ga podržali. Cijeli događaj je sponzorirala Turistička Zajednica Makarska, Tvrtka Apfel , MG Balloon, BitPit i  Keune Hrvatska, koji su osigurali poklon pakete za sve manekenke.  Hotel Osejava ustupio svoje prostorije organizatorima i modelima za potrebe šminkanja, friziranja i oblačenja modela te smo vrlo zahvalni što su nam tolerirali silne šljokice koje smo ostavili po podu. 

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar