ZTC

In aeternum, za vječnost, Rijeka za vječnost.

FOTOKLUB RIJEKA, poznat je po svojim natječajima te izložbama fotografija u riječkoj galeriji Principij. Ovog ponedjeljka, 12.6. održana je izložba pod nazivom Rijeka in aeternum 2017. Izložba je ujedno predstavila i zaključak istoimenog fotografskog natječaja.

Pod istom idejom i naslovom predstavljena je izložba prije deset godina s motivima sakralne arhitekture grada Rijeke. Od tada se mnogo toga u Rijeci promijenilo, dosta je novoga markirano na kulturološkom, graditeljskom i urbanističkom okviru grada. Duh pozitivizma našega grada u sebi nose sami građani i žive ga kao lijepo osjećanje. Svjedočimo to i na personalnoj i na kolektivnoj razini različitim načinima. Zaluženo nosimo i titulu Europske prijestolnica kulture 2020.


S natječajem te izložbom svjedočimo mijenama ovoga grada s fotografskom slikom, a posebnom vrijednošću jer su začinjene vlastitom strašću osobne i originalne interpretacije. Za izložbu su odabrane fotografije koje interpretiretiraju sve vrijednosti i grada Rijeke i Riječana. Fotografirani su prepoznatljivi dijelovi grada i interpretirani s crtom osobnoga pogleda.


Sve fotografije pregledao je žiri u sastavu Sabrina Žigo, kustos Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, kustos Muzeja grada Rijeke i Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika.

Pripremila:  Stilueta

Photo: Ivor Mažar

Vaši komentari