skip to Main Content
MENU
Održana izložba Rijeka in Aeternum!

Održana izložba Rijeka in Aeternum!

In aeternum, za vječnost, Rijeka za vječnost.

FOTOKLUB RIJEKA, poznat je po svojim natječajima te izložbama fotografija u riječkoj galeriji Principij. Ovog ponedjeljka, 12.6. održana je izložba pod nazivom Rijeka in aeternum 2017. Izložba je ujedno predstavila i zaključak istoimenog fotografskog natječaja.

Pod istom idejom i naslovom predstavljena je izložba prije deset godina s motivima sakralne arhitekture grada Rijeke. Od tada se mnogo toga u Rijeci promijenilo, dosta je novoga markirano na kulturološkom, graditeljskom i urbanističkom okviru grada. Duh pozitivizma našega grada u sebi nose sami građani i žive ga kao lijepo osjećanje. Svjedočimo to i na personalnoj i na kolektivnoj razini različitim načinima. Zaluženo nosimo i titulu Europske prijestolnica kulture 2020.


S natječajem te izložbom svjedočimo mijenama ovoga grada s fotografskom slikom, a posebnom vrijednošću jer su začinjene vlastitom strašću osobne i originalne interpretacije. Za izložbu su odabrane fotografije koje interpretiretiraju sve vrijednosti i grada Rijeke i Riječana. Fotografirani su prepoznatljivi dijelovi grada i interpretirani s crtom osobnoga pogleda.


Sve fotografije pregledao je žiri u sastavu Sabrina Žigo, kustos Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, kustos Muzeja grada Rijeke i Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika.

Pripremila:  Stilueta

Photo: Ivor Mažar

Facebook KOMENTARI

Back To Top