ZTC

Jučer je na Trsatskoj gradini održan TURfest – manifestacija kojoj je cilj upoznavanje hrvatske i turske tradicije i kulture, kroz razne oblike umjetnosti te gastronomiju i modu. Manifestacija je održana u organizaciji Hrvatsko – turskog društva Rijeka, dok su suorganizatori Turski kulturni centar Yunus Emre, TIKA – turska razvojna agencija, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Kentbank.

Na prostoru Trsatske gradine, kroz kulturno-gastro-modni event prestavljeni su različiti segmenti kulture obaju naroda pa su tako posjetitelji u spilji mogli razgledati slike umjetnika Ismeta Rešita, a u glazbenom dijelu programa nastupao je Yarkin trio iz Istambula te violinistica Iva Štefančić. U modnom dijelu manifestacije posjetitelje su oduševile kreacije mlade turske modne kreatorice Esme Kazim te uvijek prekrasne kreacije Sally atelier-a, ali i osebujan nakit Zlatna kiša. Posjetitelji su mogli razgledati i izložbeno edukativne kornere Hrvatsko – turskog društva Rijeka, Kentbank-e i TIKE, a predstavili su se i  riječki ZTC, Jeordie’s te Zlatna kiša.

Gastronomski dio večeri također je bio zamišljen kroz međukulturalnu razmjenu na način da su se servirala neka od tradicionalnih turskih i hrvatskih jela pa su tako svi mogli u uživati u poslasticama kao što su baklave ili kroštule.

Hrvatsko-tursko društvo u Rijeci djeluje već 22 godine, a upravo je TURfest jedan od načina kojim se može produbiti međukulturalni dijalog Hrvaske i Turske, zbog čega postoji interes da ova manifestacija raste i razvija se.

U drugom tekstu zaseban dio o modnom dijelu manifestacije i sudionicima.

IZVOR: PR

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE