ZTC

U riječkoj Manufakturi pronašli smo nekoliko proizvoda koji kožu štite pred ubodima insekata. Proizvodi su redom prirodnog porijekla i nježnog mirisa što ih čini savršenim odabirom i za osjetljivu ili dječju kožu. 

Sprej protiv komaraca

Sastav: eterična ulja javanske citronele – ona je jako bitna u borbi protiv komaraca, zatim lavande, ružmarina, paprene metvice i klinčića.  Zahvaljujući sastavu blagog je i ugodnog mirisa, ali neprivlačan i odbojan insektima. Mješavina je eteričnih nenadražujućih i netoksičnih ulja koja njeguju kožu i brzo se upijaju, a mogu ih koristiti i djeca. Jednostavno ga nanesite na kožu te prema potrebi ponovite postupak, a koliko često ovisi o temperaturi jer ulja hlape brže što je temperatura viša.

Krema protiv komaraca

Krema se vrlo lako razmazuje i brzo upija, blagog je i ugodnog mirisa koji smeta komarcima. 
Sastav je opet sličan: eterična ulja javanske citronele, lavande, ružmarina, paprene metvice i klinčića, maslinovo ulje, suncokretovo ulje, pčelinji vosak, voda i cink oksid. Nanosi se na izložene dijelove tijela i po potrebi se ponovi mazanje.  Kremu možete koristiti i za ublažavanje svrbeži i crvenila nakon uboda jer je eterično ulje citronele prirodni antiseptik, njeguje masnu kožu te djeluje protuupalno. Krema sadrži cink oksid koji također pomaže u smirivanju i ublažavanju iritacija. 
Ulje za ubode
Ulje crnog kima bogato je antihistaminima, te na taj način ublažuje alergijsku reakciju koja se događa nakon uboda komaraca, ali i ostalih insekata i sličnih alergijskih reakcija kože. Eterično ulje lavandina djeluje umirujuće, ublažava crvenilo i iritacije. Ulje se nanosi u maloj količini direktno na ubod, pa je potrošnja racionalna. Sastoji se od  hladno prešana ulja masline i crnog kima te eteričnog ulje lavandina.
Svi ovi proizvodi u potpunosti su prirodni  i mogu se nanositi neograničeno, a naravno mogu ih koristiti i djeca. Kako su potpuno prirodni, ugodnog su mirisa i djeluju, a na aposlutno nikakav način ne štete ljudima niti prirodi.

MANUFAKTURA RIJEKA, Riva 2

Kontakt: 051/818-828

MANUFAKTURA NA FACEBOOKU

Pripremila: Stilueta
Photo: Eni Brušnjak

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE