ZTC
Uspješno upravljanje promjenama jedna je od najbitnijih vještina koje trebaju posjedovati današnji menadžeri i lideri. Nesnalaženje u nizu promjena koje se događaju u poslovnom svijetu je istovjetan izostanku vizije, što je jednako nedostatku liderstva. Lideri bi trebali biti nepresušan izvor inspiracije i motivacije za zaposlenike i za gospodarstvo. Pritom je bitno da promjene provode u suradnji sa svim dionicima i tako stvaraju pozitivno okruženje, umjesto da ih tek nameću i time uzrokuju dodatni stres.
Cilj sedme PILC konferencije u organizaciji Visoke poslovne škole PAR bio je istaknuti kritične točke leadershipa, usporediti iskustvo s ostalim europskim zemljama, ali i pružiti primjere pozitivne prakse u upravljanju malim i srednjim poduzećima te pratećem zakonodavstvu.

Konferencija se održala u petak, 30. ožujka u Milenij hotelu u Opatiji.

Konferencija koju je otvorio Zlatko Komadina, Župan primorsko-goranske županije  pružila je  odlične panele i paneliste te pružila nova znanja koja imamo priliku primijeniti već danas. Nakon uvodnih riječi uslijedilo je predavanje Pavla Budinčevića  (Assesment Systems) o razlikama i osobinama poduzetnika i lidera, bilo je zanimljivo čuti i mišljenje posjetitelja koji su i sami u nekoliko navrata bili iznenađeni istraživanjem.
Uslijedila je glavna panel rasprava Od poduzetnika do lidera koju je moderirao glavni urednik Novog Lista, Edi Prodan. Svoje su mišljenje o temi dali panelisti, Vedrana Jelušić Kašić, regionalna direktorica EBRD-a, Sanja Paprenjak, osnivačica i vlasnica poduzeća Paprenjak d.o.o., Sven Špehar, predsjednica JCI Hrvatska, dr.med. Vlasta Brozičević, suvlasnica Terma Selce i Pavle Budinčić, menadžer Assesment Systems. 
Nakon svečanog domjenka vodile su se dvije panel rasprave, tako su na raspravi Lideri kao pokretači ekonomskog razvoja u turizmu svoje dojmove i priče otkrili Juraj Bukša, član uprave ACI d.o.o., Vladimir Možetič, predsjesnik Klastera zdravstenog turizma Kvarnera, Romina Alkier, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Vedran Babić, organizator manifestacija Ljeto/Advent na Gradini te Gordan Žurga, direktor HŽ – CARGO. Uloga moderatorice pripala je našoj urednici i osnivačici Mariji Mažar.
Panel Lideri u digitalnoj transformaciji okupio je paneliste: Siniša Valentić, direktor HEXIS d.o.o., Moise Bašić, tehnički direktor Nomen d.o.o., Kristijan Zimmer, viši stručni suradnik u sustavu znanosti i visookom obrazovanju, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Srđan Krčo, direktor DunavNET d.o.o. Martin Pećar, direktor OmniOpti d.o.o. i ambasador Watify-a.  Uloga moderatora pripala je Vedranu Kružiću, senior project manageru Hrvatskog telekoma.

Znanstvena panel rasprava okupila je poznata imena, tako su se moderatorici Biseri Karanović, prodekanici Visoke poslovne škole PAR pridružili: Sven Maričić, pomoćnik rektora Sveučilišta u Puli, Sandra di Marcantonio, PXL Hogeschool iz Belgije, Rob de With, Avans Hogerschool iz Nizozemske, Aliaksei Zhurauliou, Nacionalna akademija statistike, računovodstva i audita (Ukrajina) i Iva Sorta- Bilajac Turina, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Svečana večera održana je u Angiolini u Opatiji i pokazala se kao idealan završetak odličnog dana koji je spojio nova znanja, poznanstva, suradnje, poslovnu inspiraciju i želju da pojedinci i tvrtke idu naprijed kao nositelji promjena našeg društva.
Foto: Ivor Mažar
.

Vaši komentari