Božić kao da je bio jučer, a na vrata nam je već pokucalo proljeće i uskršnji blagdani. Vrijeme šarenila, slatkog kruha, kolača, pisanica, tulipana….  Ako ovog Uskrsa želite prirediti nešto stvarno posebno, od dekoracije do same hrane na blagdanskom stolu, na pravome ste mjestu! Danas smo pretražili Pinterest od „vrha do dna“ kako bismo vas inspirirali da ovog  Uskrsa izađete iz uobičajenih okvira i pripremite nešto maštovito i jako posebno!

Započinjemo s dekoracijom i pripremom blagdanskog stola. Budimo iskreni, prikladan stolnjak, tematski ubrusi te buket tulipana,  odigrat će odličnu ulogu, no ukoliko ste, poput mene, zaluđeni dekoracijama i ukrasima potražite uskršnji asortiman u dućanima ili izradite svoje personalizirane ukrase.

Košarica uz nešto svježe trave, šarene pisanice, simpatični plišani zečići i oslikani tanjuri podići će vaš blagdanski stol na jedan potpuno drugi nivo! Neka naglasak bude na šarenilu, svježem cvijeću i ukusnim detaljima u obliku dekoracije.Dekoracija je spremna, stol izgleda prekrasno, već ste objavili deset Instagram fotografija, ali nešto nedostaje? Oh, da, hrana! Pripremili smo vam nekoliko posebnih deserta, koje izgledaju prekrasno, a još su boljeg okusa.  Nemojte se „prestrašiti“ ako su neke od ovih slastica izvan vaših kulinarskih sposobnosti, najbitnije od svega jest da uživate u pripremanju i kušanju u krugu obitelji. Neizostavan dio Uskrsa je slatki kruh iliti “uskršnja pinca”. Recepata je pregršt, a sigurna sam da i vi čuvate onaj obiteljski koji vas je naučila majka ili baka… Danas smo odabrali recept s bloga BAKE WITH CHRISTINA. Ovakvu pincu bismo rado vidjeli na stolu baš svako jutro!

Sljedeći tematski obojen recept jest lisnato tijesto punjeno salatom od piletine. RECEPT je mnogo jednostavniji nego što izgleda, a rezultat je vrlo simpatičan i ukusan. Ovaj recept oduševit će sve generacije. Za prste polizat!

Cupcakesi su odličan izbor kada želite istaknuti svoju kreativnost i ljubav prema dekoriranju hrane. Osim što su vrlo ukusni, pružaju i pregršt mogućnosti za igranje i ukrašavanje. Izdvojili smo dva  RECEPTA, inspirirana uskršnjim blagdanima. Istina je da su nešto zahtjevniji, no ukoliko imate volje i vremena – rezultat će zasigurno biti zadiviljujuć!


Na jednom od naših omiljenih domaćih kulinarskih blogova, HAPPINESS IS HOMEMADE, zapazili smo keksiće s royal icingom inspirirane pisanicama. Toliko talenta, vještine i kreativnosti na jednome mjestu! Veseli, drugačiji i originalni, nama su izmamili osmijeh na lice, a vama?

Za kraj, predstavljamo vam nešto jednostavniji desert, ukusnu KREMU OD NARANČE I ČOKOLADE. Lagan, ukusan, proljetni desert koji će te obožavati! Nakon čitavog dana u kuhinji, vrijeme je za guštanje!


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: http://happinessishomemade95.blogspot.si, iambaker.net,marvelousmommy.com, bakewithchristina.com

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE