Često nam se čini da modu stvaraju neka nepisana pravila, no prava je istina da je moda igra, način izražavanja, oblik umjetnosti i zabave. Pravila ne postoje, spaja se ne spojimo i istovremeno uživa u igri! Ne postoje boje ili uzorci koji bi navodno bili rezervirano samo za određeno godišnje doba. Danas govorimo o cvjetnom uzroku koji sve češće viđamo na policama popularnih trgovina unatoč niskim temperaturama te očitom dolasku zimskih mjeseca.

Naočigled nam se čini da je cvjetni uzorak rezerviran isključivo za sunčane dane i zabave na plaži, no uz manje prilagodbe od ovog uzorka ne treba zazirati niti u jesen i zimu. Radi se o pravilnom kombiniranju, odabiru odgovarajućih boja i modnih dodataka. Modna jesen općenito nas asocira na nešto tamnije, bogatije boje poput grimizne zelene, boje crvenog vina, zemljanih tonova, no i sive, crne ili nude. Možda o tome niste razmišljali, no i cvjetni uzorak može izgledati izvrsno upravo u ovim tonovima.

Pretražili smo web shopove poznatih highstreet brendova u potrazi za savršenim cjenovno prihvatljivim komadima.

Ako uzorci općenito nisu “must have” u vašem ormaru, no poželili ste isprobati nešto drugačije, izvrstan odabir su modni dodaci. Torbica s cvjetnim uzorkom jednostavna je za kombiniranje i pružit će svakoj odjevnoj kombinaciji zanimljiv izgled.

 
 
 

STRADIVARIUS

STRADIVARIUS

Najčešči odabir su ipak košulje ili haljine s cvjetnim uzorkom. Ono što ga čini jesenskim jest odabir boja poput crne, crvene ili narančaste – klasičnih jesenskih klasika. Nešto zagasitiji tonovi, svejedno stvaraju romantičan i ženstveni izgled.

PULL&BEAR

ZARA

STRADIVARIUS

Nešto odvažnijim trendsetericama svidjet će se čizmice poput ovih. Vrlo jesenske, razigrane, moderne – jednom rječju prekrasne! Kombinirajte ih s trapericama ili jednobojnim hlačama i jednostavnim puloverom za chic izgled!

Naše riječke dizajnerice također ne kasne za trendovima. Omiljeni Sally atelier kaputi ove su sezone osvanuli u nešto drugačijem ruhu. Poznati model dobio je simpatičan cvjetni dodatak. Dobro krojen kaput definitivni je “must have” sezone. 

Za zimske izlaske biramo Hero4Heroes, riječki brend za odvažne i moderne dame. Cvjetni uzorak kombiniran s mnoštvom šljokica i detalja nikada nije izgledao posebnije!


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Zara, Stradivarius, Pull&Bear, Facebook Sally atelier i Hero4Heroes

Vaši komentari
SALLY