ZTC

Vrata svoga doma svakodnevno nam putem Instagrama lagano otvara Klaudina Mumić koja s obitelji uživa u trenucima ugode, opuštanja i uživanja. Prateći ju svakodnevno kako ljepotom življenja i detaljima uveseljava naše Instagramske dame, nije trebalo dugo da joj se javimo sa željom da saznamo više. Na svu sreću prijedlog joj se svidio i danas imamo super zanimljivu priču i inspirativne fotografije jednog obiteljskog doma iz Čakovca. Uživajte..

ZTC

Tko sve živi u vašem predivnom domu?

Nas dom činimo nas četvero – moj muž, sinčić (4 god.) , mala princeza (20 mjeseci) i ja. Mišljenja sam da je dom mjesto u kojem se moraš osjećati udobno, zastićeno i toplo. Uvijek sešsalimo da kamo god odemo i koliko god tamo lijepo bilo, da nam je najljepši osjećaj kad se vratimo i otvorimo vrata svog doma.

Osjećaj bjeline, ugode, ljepote… Koliko vam je bitno da dom odiše toplinom i poziva na ugodan boravak unutar svojih zidova?

Volimo skandinavski stil, ali ja bih rekla da je to onaj skandinavski stil koji odiše s ljubavlju prema detaljima, različitim teksturama i uzorcima, ne onaj goli, kako ga ja zovem:))). Iako prevladavaju bijela, crna i siva boja, upravo tim različitim detaljima i teksturama ,naš dom poprima toplinu i nipošto nije hladan. Toplinu uvelike u dom unosim i detaljima od drva i jako mi je važno da sam okružena prirodom, koliko god je to u kući moguće. To mogu biti grane, kamenčići, češeri, školjke, bilje. Ono na sto jako pazim je to da u kući uvijek mora biti svježeg cvijeća i svijeća. Udobno, prozračno, toplo – tako bih ja nekako opisala nas dom.

Uživate li u uređivanju i imate li ikad osjećaj – To je sad to, s tom je prostorijom gotovo?

Moj hobi je dekoriranje i styling interijera, izrađivanje stvari za ljepše i ugodnije stanovanje, uradi sam projekti, recikliranje… Ne mogu riječima opisati koliko uživam u svemu tome. To radim zbog sebe i to je neka moja oaza za opuštanje , moj wellness i bijeg od svih ostalih uloga koje imam u životu. Na Facebooku imam stranicu Home Decor, Lifestyle and More, svojevrsni blog, gdje pišem o sitnicama iz svoje svakodnevnice. Lijepo je kad znam da sam nekoga inspirirala. Mislim da nešto ne mora biti skupo da bi bilo lijepo. Nikad nisam patila na neke brendirane stvari bilo odjeća bilo namještaj i mislim da najbolja kombinacija uvijek ispadne kad se pomiješa staro, novo, skupo i jeftino.


Muz mi se nekad zna smijati zato jer nikad ne mirujem. Stalno nešto premještam, dekoriram i rijetko kad su neki detalji dva dana na istom mjestu. To je proces koji nikad nije gotov. Kad smo počeli uređivati kuću samo sam, u suradnji s muzem, birala detalje i namještaj koji su mi se svidjeli.  Tek sam kasnije saznala da je to zapravo skandinavski stil. Tog se držim i sad.

Koliko je na vaš stil utjecao popularan i nama vrlo drag skandinavski stil uređenja?

Ne robujem trendovima i kupujem ono sto mogu zamisliti u našem domu. Volim mix klasike, elegancije, skandinavskog, boho i vintage stila.

Nedavno smo pisali o Hygge ljepoti življena, osjećanju trenutka, kako izgledaju vaši omiljeni trenuci u vaša četiri zida?

Moji omiljeni trenuci su trenutno oni ispred kamina, sa šalicom čaja, jastukom, dekicom i časopisom o uređenju interijera. Naravno, kad za to imam vremena.

Koja vam je omiljena prostorija?

Nemam omiljenu prostoriju jer sve volim i s puno ljubavi ih uređujem. U kupaonu sam dovukla paletu, stavila na nju jastuke od starog kauča, dodala nekoliko detalja tako da volim boraviti  i u kupaoni.

Gdje najčešće kupujete sve što vam treba za vaš dom?

Obožavam kupovati stvari za dom u Austriji i Sloveniji, u onim simpatičnim i prekrasno dekoriranim trgovinama za kulturu življenja. Srećom smo blizu granice pa nije problem otići tamo. Jako volim i šetati po sajmovima rabljene robe i prebirati po starinama. Ako ne mogu naći nešto što sam zamislila, onda to jednostavno izradim. Pri nekim zahtjevnijim projektima pomaže mi muž. Ne volim copy paste interijere iz salona s namještajem. Nije to za mene.

Instagram nas je svih približio i zbližio, koje domaće profile ovakve tematike pratite i volite?

Moram priznati da bih voljela da kod nas u Hrvatskoj ima vise profila na IG I FB koji se bave samo interijerima i kulturom življenja. Postoji masa profila za kuhanje i make up i ostalo, ali ne mogu reci da postoji bas neki samo za uređenje interijera i stanovanje. Bilo kako bilo, ja ću i dalje nastaviti uživati u ovom sto radim:-)

Klaudinu pratite i na INSTAGRAMU, uživat ćete sigurno u dnevnoj dozi interijera i inspiracije dostupne svima…

Pripremila: Marija Mažar

 

Kancelarija bar