ZTC

Tko je novo lice koje je osvanulo na riječkim autobusima i smiješi se s mnogih plakata? Ona je Dina Maršanić, make up artistica i vlasnica salona Secret beauty te branda Trajni make up by Dina. Privatno za sebe kaže da uživa u obiteljskom životu sa suprugom i živahnim sinčićem, a kad odvoji vremena za sebe, voli slikanje, ronjenje i padobranstvo. Najdraža boja joj je crvena, najdraži okus sladoleda čokolada, a najdraže mjesto na svijetu Tokyo – sve to ukazuje na njezin stil – elegantna klasika pomiješana s dozom adrenalina i nečeg novog, neistraženog.

Kakva je Dina poslovno, priupitali smo je u pauzi, u njenoj oazi – njenom salonu.

Kako si se odlučila baviti njegom tijela, lica i make up-om?
Odrasla sam u obitelji s mnogo žena u kojoj se uvijek pratio trend u svijetu make up-a… Tako je odluka o mom zanimanju pala sa samo dvije i pol godine kada sam “posuđivala” mamin ruž i svaki dan kreirala novi look. Volim taj šaroliki svijet; volim kada mogu svaku ženu usrećiti i učiniti još ljepšom.
Koje trendove u make up-u i općenito u beauty svijetu pratiš? Ne samo poslovno, već i privatno?
Inspiraciju tražim posvuda.

Pratim europske i američke trendove, a školovala sam se u Milanu, Münchenu, Parizu, Londonu. Jedno sam vrijeme radila i živjela u New Yorku i Japanu. Nastojim jednom godišnje otići u SAD kako bi usvojila nove tehnike tretmana lica. Neke od njih, primjerice tretman Ice Hollywood, možete isprobati i u mom salonu – kako bih vam približila dašak glamuroznog Hollywooda.

Općenito, nisam pobornik mišljenja da je sve novo na tržištu dobro i da treba “probati” svaki novi trend. Svatko treba stvoriti stil koji mu najbolje odgovora. Kako bi pronašli što vam odgovara, potrebno je vrijeme, malo istraživanja i stručna konzultacija.
Što se tiče mene osobno, njegujem svoj stil stvoren kombinacijom urbanog i klasičnog stila. Svoje tijelo i lice njegujem bio kozmetikom, volim umjereno naglašene trepavice i decentni make-up prilagođen outfitu i prilikama.

Jesi li imala neke neobične zahtjeve u karijeri?
2013. godine, tijekom rada u Japanu, imala sam klijenticu gejšu koja je izgledala poput porculanske lutke. Bio mi je izazov njoj odraditi crvene usne koje se prirodno bile izuzetno male. Odraditi PMU (permanentni makeup) na osobi specifičnog tena i oblika usana bilo izrazito zahtjevno i odlično iskustvo.

Spomenula si permanentni, odnosno trajni make up. Kako izgleda jedan uobičajen tretman permanentnog make up-a kod tebe?
Prvi dolazak se sastoji od upoznavanja i konzultacija u opuštenoj atmosferi uz kavu ili čaj u salonu, gdje dogovorimo oblik, boju te napravimo laganu probu kako bi PMU izgledao. Kada klijent bude siguran u oblik i boju dogovaramo se za termin. Tada nastupa najljepši dio – uzbuđenje koje dijelimo oko zakazanog termina. I sam tretman – naravno.

Što bi poručila (budućim) klijenticama koje se dvoume trebaju li se odlučiti na trajni makeup ili ne?
Preporučila bi svakog klijentici koja se dvoumi, da dođe na neobvezujuće i besplatne konzultacije, kako bi probala razriješiti sve nedoumice vezane uz PMU.

Vjerujete mi, probuditi se i započeti dan bez gubljenja vremena na pokušaje šminkanja je… neprocjenjivo.

Najčešće klijenti imaju puno pitanja, a nažalost nemaju mogućnost dobiti ispravan odgovor bez konzultacija. Stoga svakom budućoj klijentici ili klijentu stojim na raspolaganju.


 

Imaš li neke proizvode ili male trikove za njegu koje bi preporučila svima koje žele imati lijepo i njegovano lice?
Imam jedan trik za jesensku njegu lica. Sve sastojke imate u svome domu. Masku za lice možete napraviti vrlo lako. Potreban vam je:
· 1 jogurt (čvrsti)
· 1 velika žlica palente,
· par kapi limuna
Ostavite masku da odstoji 10 minuta, očistite lice, a zatim ga namažite (ekstra) djevičanskim kokosovim uljem. Rezultat je nahranjeno, blistavo lice bez nečistoća.

Postoje li neki uzori na koje se ugledaš ili koji te inspiriraju?
Inspiriraju me Marylin Monroe i Sophia Loren iz razloga sto su uvijek bile graciozne, u svakom trenutku lijepe i prvenstveno ženstvene. Nadam se da tu “vibru” prenosim i na svoje klijente i klijentice. 🙂

Što prvo primjetiš na čovjeku kad ga upoznaješ?
Specifične crte lica. Meni je lice poput platna.

Imaš li neku želju za kraj?
U poslovnom okruženju sam sanjar i postoji zaista puno željica. Voljela bih da svaku ženu mogu učiniti ljepšom i sretnijom.

A da imaš neku super moć? Koja bi to bila? 🙂
Da mogu izliječiti sve ljude ovog svijeta kojima je to potrebno.


 

Hvala ti Dina na razgovoru. Vidimo se na nekom od tretmana. Nadamo se da ćemo ih sve isprobati!
Nadam se i ja! Vrata mojeg salona uvijek su vam otvorena. Vidimo se!

TRAJNI MAKE UP BY DINA

Robna kuća Ri, IV kat, Rijeka

Kontakt: 091 1693 414

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE