Ona ima svog Leona, ja imam svog Noela. Obje imamo svoje obitelji, svoje ja i vrijednosti koje vjerno njegujemo. Upoznale smo se i zaiskrile na prvi pogled. Ona je Ksenija Juravić, poznata riječka make up artistica XENIA MAKE UP, umjetnica u svom poslu, inovatorica, a prije svega predivna žena u svakom pogledu. I tako mi krenule „prijateljevati“ pomalo, suradnja po suradnju i onda promjena. Ode nam Ksenija, trudna, sretna, nikad ljepša spremna graditi svoj novi život.

Vrijeme je da čujemo njezinu stranu priče…

Ksenija Juravić

Ksenija, dobro mi došla, makar ovim modernim putevima…  Kako si?

Draga Marija hvala ti na ovom prelijepom uvodu. Ja sam odlično hvala na pitanju, a vidim da si i ti izvrsno jer zahvaljujući ovim modernim tehnologijama mogu pratiti tvoje projekte i uspjehe koji su zaista vrijedni divljena. Stilueta uz jutarnju kavu za mene je već odavno neizostavni ritual.

U Rijeci si bila i ostala sinonim za make up, ostavila si trag, Riječanke te obožavaju, dan danas priča se o tebi i vještim prstićima. Vjerujem da je priča u biti jednostavna. Dogodila se Ljubav. Je li odluka o preseljenju bila teška?

Da zaista moram priznati kada se dogodi prava ljubav onda naizgled i teške odluke postaju jednostavne, lagane, logične i apsolutno ispravne. Ljubav je moćna sila koja nas pokreće pa tako moram priznati da nije bilo teško donjeti odluku o preseljenju.

Je li tvoj suprug svjestan da si ti doista bila make up zvijezda našeg grada? Joj kako sam uživala onih par puta kad si me šminkala…

Nasmijala si me ovim pitanjem, da moj suprug je ponosan na moje dosadašnje uspjehe…. No iz ove perspektive čini mi se da je sve to bilo tako davno.

 

Kako sad izgleda tvoj život?

Moj život danas izgleda bitno drugačije, puno mirnije i manje stresno iako sam uživala u stresu, radnom ritmu i svemu što mi je nosio posao koji sam naprosto obožavala. Sada sam u potpunosti posvećena mojoj maloj obitelji koja za manje od tri tjedna postaje bogatija za još jednog člana tako da sam trenutno u pripremama i slatkom iščekivanju još jednog malenog dječaka.

Kažu da sreća prati hrabre, ti si doista primjer da kad slušamo srce život nas nagradi najljepšim scenarijima, zar ne?

U potpunosti se slažem s tobom da sreća prati hrabre i ja sam zaista čvrsto odlučila biti sretna, a ljubav je svakako sreća ali ponajprije ljubav je davanje i darivanje sebe a onda za uzvrat život nas nagradi baš kako ti kažeš najljepšim scenarijima.

Znaš da moram pitati.. nedostaje li ti make up, svi ti silni kistovi, ruževi, boje, ma sve?

Izuzetno sam ispunjena i sretna svojim životom sada, ali moram priznati da mi make up, kistovi, boje i općenito moj posao jako nedostaju. Ja sam zaista istinski živjela taj poziv i uživala u njemu tako da ta strast i dalje živi u meni a moj make up kofer i dalje opremam s jednakom strasti kao i onda dok sam radila. Pratim trendove, novitete i svaki ih dan primjenjujem na sebi. Make up je ljubav koja ne prolazi.

Proteklih godina imam dojam da je riječka beauty scena živnula, kako se tebi čini situacija?

U uvodu si napisala „inovatorica“ i moram priznati da sam zaista ponosna na moje početke na našoj make up sceni. Naime malo je poznat podatak da sam prilikom otvaranja i upisa u registar mog studija za make up bila prva u Hrvatskoj koja je na taj način registrirala svoj obrt jer to zanimanje još tada u registru nije postojalo. I zato sada 15-tak godina kasnije izuzetno sam sretna kada vidim da je to zanimanje postalo priznato i popualarno te da sve više žena prepoznaje čari ovog prekrasnog zanata, a osobito sam ponosna što moja Rijeka ne zaostaje s trendovima te može ponuditi kvalitetnu ponudu u make up-u.

Koliko te majčinstvo promijenilo?

Nekoliko godina unatrag posao je bio moja ljubav i glavna preokupacija te nisam mogla zamisliti život bez moga posla. I sve što sam u poslovnom smislu željela to sam i ostvarila no moja jedina neostvarena želja bila da postanem mama. Danas imam osjećaj da sam stvorena da budem mama to je moja zvijezda vodilja i moja glavna preokupacija. Tako da moram priznati da me majčinstvo potpuno promijenilo te zaista trenutno u potpunosti uživam u tome. A život piše romane i razne scenarije te svakako u daljnjem životu postoje novi izazovi koji me čekaju ali idemo korak po korak. Za sada baš uživam u majčinstvu.

Ne moram ni pitati nedostaje li ti Rijeka, tvoji ljudi.. Što ti najviše nedostaje? Recimo zadnju godinu kad sam bila na šest mjeseci u Americi maštala sam o dvije stvari: kavi na Trsatu i maminim lazanjama. Što je to nešto tvoje o čemu čezneš?

Da upravo tako nedostaju mi oni moji ljudi, moja obitelj, prijatelji i oni slučajni svakodnevni susreti s nekim dragim ljudima. No ono za čim čeznem, ono što mi najviše nedostaje je moja mama i njena blizina. A svi oni koji poznaju moju mamu znaju točmo što to znači. Ona je zaista posebna, moj oslonac, moja potpora i moj uzor u svemu. Moram priznati da mi ona jako nedostaje no uz današnje moderne tehnologije i video pozive sve je puno lakše i jednostavnije.

Osjeća li Leon Hrvatsku ili je još mali, voli li boraviti u Lijepoj našoj i u čemu posebno uživa?

Leon je zaista još malen tek je napunio tri godine ali ljubav prema Lijepoj našoj je u njemu od kada je progovorio prvu riječ. Iako je rođen u Austriji on na pitanje odakle je odgovara „ ja sam sa Krka“, a to ga zaista nitko nije učio jer uostalom mama mu je iz Rijeke. On uživa u posjetima Hrvatskoj a najljepše vrijeme provodi kod svojih None i Nonota na Krku, te svakodnevno u Grazu kada vozi bicikl kaže da on ide na Krk, što da kažem to je ljubav.

Planiraš li se vratiti svojoj umjetnosti u budućnosti?

Boje, kistovi i općenito umjetnost nešto je što mi pobuđuje strasti čini me sretnom i ispunjenom. Budući da sam završila Primjenjenu umjetnost ta potreba za umjetnošću uvijek je prisutna u meni pa sam tako u protekle dvije godine počela slikati i tu strast prema uljepšavanju sada izražavam na platnu. To me opušta i ispunjava kao i nekada moj posao make up artrista. Hoću li  u budućnosti oslikavati lica ili platna ili ću se u nekom drugom obliku vratiti umjetnosti za sada ne znam.

Fotografija: Arsen Miletić

Ima Bare jednu dobru pjesmu „Put ka sreći“, otkrij nam ti koja si ga pronašla, kako biti sretna žena, realizirana, mirna, ona koja dovoljno cijeni sebe da ima srca podržavati i sve druge?

“Put ka sreći“ vrlo je jednostavan: – Sreća je u malim stvarima – Sreća je kada si zahvalan – Sreća je kada voliš i kada si voljen – Sreća je kada si zdrav – Sreća je kada si pozitivan, voliš ljude, voliš život i kada ljudima i svemu oko sebe prilaziš s otvorenim srcem. Ja se svako jutro probudim s osmijehom na licu i tako krenem u novi dan.

Hvala ti na svemu i samo da znaš.. nedostaješ Rijeci… Sretno u svim novim avanturama i dalje tebi i tvojim dečkima…

Pripremila: Marija Mažar

FOTO: privatni arhiv K.J.

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE