ZTC

Andrea Anić Dokmanović najnoviju je kolekciju predstavila kao gošća na Ljubljanskom Fashion Weeku. Uz modele obuće iz Borova bila je ovo zaokružena i predivna priča o kvalitetu domaćeg dizajna, a s par pitanja i čestitkama uputili smo se direktno dizajnerici  čiji je brand Andy’s postao odličan ambasador hrvatskog rada, kreativnosti i kvalitete.

Andrea, kad ti je stigao poziv tima LJFW i kako si se osjećala u tom trenu? Jesi li imala strahove?

Poziv je stigao zbilja nenadano, prvo sam par puta pročitala mail da shvatim jesam li zbilja dobro pročitala 🙂 Nije bilo straha, bilo je baš veliko uzbuđenje, pripremala jesam lagano već kolekciju za proljeće/ljeto tako da je poziv došao u pravi čas.

I onda je krenuo rad, red i disciplina, čime si se odlučila predstaviti?

Nekako nakon moje zadnje Paris Couture kolekcije osjećala sam da nisam tu priču s Parizom završila i tako je nastala ova kolekcija naziva Summer in Paris. Zamišljala sam bezbrižan ljetni dan, vjetar u kosi, bijelu oversized košulju koja leprša, koktel u ruci i neku francusku obalu. Kolekcija je zaista oduševila publiku, a još uz Borovo Startarsice koje su se savršeno uklopile u kolekciju, to je bio pun pogodak na pisti.

Ostala si dosljedna svome radu,  a opet donijela nešto novo! Kako to uspijevaš?

Posao koji sam izabrala izgrađuje me kao osobu, jako puno učim i rastem. Tako i moje kolekcije, kako ja rastem i one rastu. Moj mozak ne spava, čak sam i noć nakon revije sanjala kreacije! Odlučila sam raditi na svome talentu, zbog toga i dolaze rezultati.

Znamo za pozitivan  šušur koji vlada na domaćim modnim eventima, kako je bilo u Ljubljani, sve djeluju vrlo vrlo profesionalno!

Zaista vrlo profesionalno i puno dobre i pozitivne energije. Kako sam imala 20 lookova, trebalo je deset manekenki i presvući, a za to mi je bilo osigurano, čini mi se, pet asistenata, svi su u backstageu bili kao jedno! Pobrinuli su se da imamo sve što nam treba tako da za organizaciju imam same pohvale.

Putem WEBSHOPA ili direktno u tvom riječkom showroomu u ulici Slaviše Vajnera Čiče 20b u Rijeci, mogu li se kreacije već udomiti?

Kreacije se već mogu kupiti u showroomu, a narudžbe su krenule čak i prije prikazivanja kolekcije. Moram priznati da sam većinu kolekcije ostavila u Ljubljani, u Pentlja concept trgovini gdje se može i kupiti tako da ako se nađete u Ljubljani, znate što vam je činiti :-). U web shopu će kolekcija uskoro biti dostupna, a za sva pitanja nas možete kontaktirati i putem MAILA i telefona, više na SLUŽBENOJ INTERNETSKOJ STRANICI

Slijedi li sad kreativna pauza ili si tek sada u stvaralačkom zanosu?

Nema pauze, sada tek kreće sve. Kolekcija za jesen/zimu se polako već slaže u glavi, opremam proizvodnju s novim strojevima, još je tu mnogo novosti na kojima radimo, iza mog rada stoji još vrijednih ruku koje me podržavaju i rade. Veselimo se novim izazovima koje polako i savladavamo.

Foto: Jure Makovec

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE