skip to Main Content
MENU
Novi uspjeh riječke dizajnerice, brand Andy’s oduševio na Ljubljanskom Fashion Weeku!

Novi uspjeh riječke dizajnerice, brand Andy’s oduševio na Ljubljanskom Fashion Weeku!

Andrea Anić Dokmanović najnoviju je kolekciju predstavila kao gošća na Ljubljanskom Fashion Weeku. Uz modele obuće iz Borova bila je ovo zaokružena i predivna priča o kvalitetu domaćeg dizajna, a s par pitanja i čestitkama uputili smo se direktno dizajnerici  čiji je brand Andy’s postao odličan ambasador hrvatskog rada, kreativnosti i kvalitete.

Andrea, kad ti je stigao poziv tima LJFW i kako si se osjećala u tom trenu? Jesi li imala strahove?

Poziv je stigao zbilja nenadano, prvo sam par puta pročitala mail da shvatim jesam li zbilja dobro pročitala 🙂 Nije bilo straha, bilo je baš veliko uzbuđenje, pripremala jesam lagano već kolekciju za proljeće/ljeto tako da je poziv došao u pravi čas.

I onda je krenuo rad, red i disciplina, čime si se odlučila predstaviti?

Nekako nakon moje zadnje Paris Couture kolekcije osjećala sam da nisam tu priču s Parizom završila i tako je nastala ova kolekcija naziva Summer in Paris. Zamišljala sam bezbrižan ljetni dan, vjetar u kosi, bijelu oversized košulju koja leprša, koktel u ruci i neku francusku obalu. Kolekcija je zaista oduševila publiku, a još uz Borovo Startarsice koje su se savršeno uklopile u kolekciju, to je bio pun pogodak na pisti.

Ostala si dosljedna svome radu,  a opet donijela nešto novo! Kako to uspijevaš?

Posao koji sam izabrala izgrađuje me kao osobu, jako puno učim i rastem. Tako i moje kolekcije, kako ja rastem i one rastu. Moj mozak ne spava, čak sam i noć nakon revije sanjala kreacije! Odlučila sam raditi na svome talentu, zbog toga i dolaze rezultati.

Znamo za pozitivan  šušur koji vlada na domaćim modnim eventima, kako je bilo u Ljubljani, sve djeluju vrlo vrlo profesionalno!

Zaista vrlo profesionalno i puno dobre i pozitivne energije. Kako sam imala 20 lookova, trebalo je deset manekenki i presvući, a za to mi je bilo osigurano, čini mi se, pet asistenata, svi su u backstageu bili kao jedno! Pobrinuli su se da imamo sve što nam treba tako da za organizaciju imam same pohvale.

Putem WEBSHOPA ili direktno u tvom riječkom showroomu u ulici Slaviše Vajnera Čiče 20b u Rijeci, mogu li se kreacije već udomiti?

Kreacije se već mogu kupiti u showroomu, a narudžbe su krenule čak i prije prikazivanja kolekcije. Moram priznati da sam većinu kolekcije ostavila u Ljubljani, u Pentlja concept trgovini gdje se može i kupiti tako da ako se nađete u Ljubljani, znate što vam je činiti :-). U web shopu će kolekcija uskoro biti dostupna, a za sva pitanja nas možete kontaktirati i putem MAILA i telefona, više na SLUŽBENOJ INTERNETSKOJ STRANICI

Slijedi li sad kreativna pauza ili si tek sada u stvaralačkom zanosu?

Nema pauze, sada tek kreće sve. Kolekcija za jesen/zimu se polako već slaže u glavi, opremam proizvodnju s novim strojevima, još je tu mnogo novosti na kojima radimo, iza mog rada stoji još vrijednih ruku koje me podržavaju i rade. Veselimo se novim izazovima koje polako i savladavamo.

Foto: Jure Makovec

Pripremila: Stilueta

Facebook KOMENTARI

Back To Top