ZTC

 

Burlesque i cabaret  je način života, umjetnost i strast koju do sada nismo imali prilike upoznati u našim krajevima.

Prvo izdanje hrvatskog Burlesque and Cabaret Festivala održat će se u Rijeci od 25. do 27. svibnja, čime naš grad dobiva još jedna zanimljiv i atraktivan festival.

Brod Marina tako će na prvom Hrvatskom Burlesque i Cabaret Festivalu ugostiti izvođače iz devetnaest zemalja, svaki od njih sa svojim jedinstvenim performansom kao i unikatnim kostimima i popratnim materijalima.

Prva večer pod nazivom „Welcome Aboard“ program je koji uključuje cabaret i burlesque, a specifičnost je što u ovo večeri nastupaju i muški natjecatelji. Druga večer „The Awards. The Circle of Stars“, posvećena je modernim burlesquama, a natječu se najbolje Neo Burlesque. Posljednja večer „Port of Glamour“ u prvom će dijelu večer ugostiti natjecanje za najbolji cabaret, a u drugom dijelu za klasični burlesque.

Sve tri večeri ugostit će velika imena iz ovoga nadasve specifičnog svijeta burlesque i cabareta koji će očarati sa svojim nastupima i kostimima.

Celeste de Moriae I Madame Bam Bam

Osim trodnevnih nastupa i natjecanja, održat će se i brojne radionice, profesionalni fotoshooting, izložba slika Molly Moonstone koja je ujedno i jedna od headlinera festivala. U sklopu festivala održat će se i mini market na kojem će svi ljubitelji unikatnih i handmade stvarčica imati priliku nabaviti nešto za sebe. Osim toga, svi koji žele oslikati svoje tijelo također će to moći na brodu Marina gdje će dvije tattoo artistice bockati sva tri dana festivala (potrebno je prethodno zakazati termin za veće radove).

Kako bi se i gosti osjećali posebno u ovom magičnom okruženju, održat će se i natjecanje za „Best dressed guest“. Zato uskočite u svoje najljepše haljine i pridružite se prvom Hrvatskom Burlesque i Cabaret festivalu!

Organizatorica festivala je Celeste Petrović, u burlesque svijetu poznatija kao Celeste de Moriae. 

Ulaznice za festival moguće je rezervirati putem  MAILA, ili na samom ulazu prije početka festivala. Cijena ulaznice za jednu večer je 50 kuna, a za sve tri večeri 105 kuna. 

Više informacija i novosti može se pronaći na SLUŽBENOJ FACEBOOK STRANICI 

Foto: Ivor Mažar Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar