ZTC
Riječki trg Kont, poznato je okupljalište mladih, ali i dom poznatoj kafića “Striga”.  Caffe bar Striga, ime je dobio u čast gospodina Zdenka Strižića, arhitekta koji je radio na projektu mosta Sušak-Rijeka te na uređenju njegove okolice.
Vlasnica nam je otkrila kako se u kafić nije ulagalo preko 17 godina te je prostor jednostavno žudio za adaptacijom.

Ideje su došle same od sebe, a nit vodilja  bila je kreacija prostora koji nalikuje dnevnom boravku – svjetao, vedar ambijent u kojem se osjećate ugodno i opušteno – baš kao u svojem domu.

Striga je ubrzo dobila potpuno renovirani interijer, ali i eksterijer. Kao posebnost cijelog projekta preuređenja, definitivno se izdvaja slika Fride Khalo koju dodatno krasi starinski zlatni okvir, zatim šank ukrašen cvijećem te kutak s jedinstvenim kaminom. Što se tiče samog namještaja, isti je dostavljen iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva. Isto tako, neki su komadi rađeni po narudžbi, a dio fotelja restauriran, kako bi cijeli koncept bio potpun. U interijeru prevladavaju drvo i cigla te pastelne  boje namještaja, kako bi se prostoru dala vedrina i šarolikost.
Prekrasan novi interijer još je jedan razlog da zavirite u omiljenu Riječku Strigu i popijete kavu ili svježe cijeđen sok na suncu ili u hladovini šarmantnog novog interijera. Dobrodošli su i psi stoga svakako povedite svojeg četveronožnog ljubimca. 
 
Photo: Eni Brušnjak
Pripremila: Katja Grubiša
Vaši komentari