Home LJEPOTA INTERVJU Nina Nikčević: "Uloga šminke je naglasiti prirodnu ljepotu!"

Nina Nikčević: "Uloga šminke je naglasiti prirodnu ljepotu!"

0
Naša današnja sugovornica Nina Nikčević prekrasna je mlada žena s izraženim talentom i ljubavi prema šminkanju. Još kao mala djevojčica gajila je želju da postane profesionalna make up artistica, a danas se ponosi upravo tom titulom. Njezino umijeće sve češće krasi i brojne časopise i editorijale. Također, Nina na dnevnoj bazi šminka žene koje žele zabljesnuti povodom posebne prilike kao što je vjenčanje, u njezinim rukama sigurni ste da ćete zablistati te će vaša prirodna ljepota biti još naglašenija.
Za početak, otkrij nam nešto više o sebi! Kako bi se predstavila našim čitateljicama? 

Predstavila bih se kao vrlo ambiciozna cura iz predgrađa Opatije. Osim sto sam vizažist,  također sam i fotograf, ali trenutno se ne stignem baviti fotografijom. Prioritet mi je vizažizam. 

Jesi li od malih nogu voljela šminkanje? Kada si počela razmišljati da se time želiš i profesionalno baviti?

Da, od samih početaka me najviše interesirala mamila kozmetička torbica! Još od osnovne škole mi je to bio dream job i čim sam završila srednju školu sam upisala školu za vizažista. 

Koliko je po tvojem mišljenju šminka važna? Često slušamo kako se mlade djevojke danas previše i prerano šminkaju, sakrivaju prirodnu ljepotu i sl. Koje je tvoje mišljenje o takvim komentarima?

Šminka je za mene iznimno važna. To je dio mog svakodnevnog života. Složit ću se s Coco Chanel koja je jednom rekla da ne razumije žene koje mogu izaći iz kuće bez da se malo dotjeraju, u mom slučaju – našminkaju! Ja sam se sama počela šminkati vrlo rano, nemam ništa protiv šminkanja i ne mislim da šminka sakriva prirodnu ljepotu i dokazuje neku nesigurnost u sebe, već da dodatno naglasi prirodnu ljepotu! 

Šminkaš li se i sama svakodnevno? Za kojim proizvodima posežeš na dnevnoj bazi?

Da, kao sto sam rekla u prijašnjem pitanju. Svakodnevno iskorigiram lice puderom, popunim obrve, stavim maskaru i ruž na usne. 

Kada bi morala izabrati samo tri proizvoda u svojoj torbici za šminku koji bi to bili?

Često se dogodi da i koristim samo 3! Puder, olovka za obrve i maskara. 

Šminkanje nekima izgleda kao lak posao, dok drugima izgleda poprilično “zastrašujuće”. 🙂 Koji je tvoj savjet za početnice, kako se kvalitetno našminkati za svaki dan?

Šminkanje nije lak posao, pogotovo ako si Freelancer. Rad na terenu, briga o koferu koji je težak skoro pola moje težine te stajanje u neprirodnom položaju po par sati! Od izuzetno velike važnosti je i kvalitetan materijal. Na kvalitetan materijal gledam kao na ulaganje u svoj posao a ne kao na trošak. Smatram da se dobar Makeup ne može postići bez kvalitetnog materijala. Zato je moj savjet početnicama upravo kvalitetna šminka!

Kakve su povratne informacije tvojih klijentica, je li ponekad teško utvrditi koji točan stil šminkanja osoba želi odnosno što im pristaje?

Ne volim se hvaliti, ali često dobijem poruku na kraju dana gdje mi se klijentica javi i pita kako će održati šminku preko noći! Ali također nemoguće je zadovoljiti svakoga svojim radom. Možeš biti najbolji u svom poslu, no uvijek se nađe netko kome ne moraš pasati. U tom slučaju nastojim utvrditi sto se klijentici ne dopada i to ispravim. Vrlo bitno je uzeti u obzir na što je klijentica navikla, što se utvrdi razgovorom prije početka šminkanja. 

 Za kraj, otkrij nam gdje se vidiš kroz nekoliko godina… Kakve snove i ciljeve gajiš? 🙂

Vidim se van Hrvatske. Na nekom mjestu gdje je izraženija filmska industrija, zadužena za make up odjel i dizajnirajući make up lookove za svakog glumca i glumicu pojedinačno. 

FACEBOOK

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: privatni arhiv Nina Nikčević