ZTC

Zanimljivo je kako  tetovaže i u današnjim vremenima izazivaju polemike i kontradiktorne stavove. Budući da pišem subjektivno i ovo nije klasičan novinarski žanr smijem si dozvoliti pristranost i iskrene dojmove, strahove i spoznaje.

Prije pet godina tetovirali smo si (suprug i ja) ime kćeri, ne morate pitati – nisam nikad požalila, a s rođenjem sina, i suprug i ja znali smo da će i njegovo ime krasiti naše ruke.

Svojoj djeci znam često reći kako mama ima dvije ruke, jednu za Nju, jednu za Njega i dugo me mučilo što je ta „njegova“ bez njegova imena.

Prilikom prvog tetoviranja apsolutna majčinska euforija preuzela je dominaciju, dok sam drugi put svemu htjela pristupiti angažiranije i pametnije, stoga nas ova priča vodi u 4look Men Gentlemen Shop koji u Rijeci njeguje dosad neviđeni eudajmonistični  koncept uživanja za muškarce. No,očito u ovom muškom raju ima mjesta i za žene. 😉

Napomenut ću kako je riječ o prvom projektu takve vrste ne samo u Rijeci već i u Hrvatskoj uopće jer se stilski i sadržajno prožimaju tri segmenta – barber, outfit i tattoo koji je dio naše današnje priče.

Od trena kad sam ušla u Nero Ink studio u sklopu 4Looka, znala sam da je jedina varijanta da izađem, ona s tetovažom na ruci. Dočekao nam je, ne bih rekla tattoo majstor već tattoo umjetnik, Enrico Migliorati s kojim smo se prvo dotakli tetoviranja uopće i zanimljivosti, sam pogled na zidove odjednom je postao drugačiji jer ono što sam pri ulasku primijetila kao lijepe tetotovaže sam sam doživjela kao lijepe tetovaže s pričom jer nevjerojatno je koliko života, simbolike, mistike, podataka o vremenima i životnim stilovima otkrivaju.

Jedan cijeli novi svijet krije ta neodoljiva tinta na našim tijelima…

Motivi tetoviranja su različiti, no osim odabira  same tetovaže koja će biti ukras vašeg tijela, bitno je da ju izradite u steriliziranim uvjetima te da se date u ruke osobi u koju uživate 100% povjerenja.

4Look nije mjesto, to je lifestyle koncept koji u svakom pogledu njeguje kvalitetu što je posebno bitno kad donosite odluke o ukrasu koji će vaše tijelo krasiti – zauvijek.  Ne želim utjecati na vašu odluku o tetovaži, ali ako mogu biti sugestivna, vjerujem da jednom kad se odlučite, morate ju svakako morate napraviti po najvišim standardima struke, Nero Ink studio u sklopu 4looka i Luka Vučetić moja su preporuka. Osim jako bitnih uvjeta u kojima se želite tetovirati, dobit ćete savjet, moralnu podršku, pažnju (žene će razumijeti što želim reći 😉 ), odgovore na sva pitanja kojih će sigurno biti i profesionalan i ljubazan pristup što je meni prva stavka da mi se neko mjesto svidi i da kao takvo bude ono koje ću i preporučiti. Mogu i banalizirati još jedan bitan segment koji se tiče prostora: čisto je, uredno, posloženo, ugodno  – meni su ove stavke bile izrazito važne da budem opuštena i sigurna.

Kultura tetoviranja seže u davnine, i dok su motivi tetoviranja raznovrsni, s obzirom na sve zanimljivosti koje sam čula za vrijeme svog boravka u Nero Ink studiju, spoznala sam dubinu značenja koje tetoviranje ima za pojedince, ono često oznavača životne pobjede, uspjehe, ljubavi, nadanja, vjerovanja, pripadnosti…

Moja tetovaža  (i ona mog supruga) predstavlja ono što najviše volimo, našu obitelj…

Vjerujem kako će ih biti još i jedna ideja se već rađa u glavi, a na jedno zanimljivo pitanje prijateljice: Hoću li jednog dana kad budem stara i smežurana požaliti, odgovorila sam: Ako mi to tada, bude jedina briga u životu, bit ću jedna jako sretna (stara i smežurana) žena“ 😀

Hvala  Luki i Enricu što su mi pokazali jedan cijeli novi svijet i otvorili oči, sretna sam što sam imala prilike učiti o kulturalnom, umjetničkom i povijesnom apsektu tetoviranja, hvala što ste mi uklonili strahove i pružili sigurnost, vidimo se sigurno opet!

Enrico, Luka

I, sad vam je jasnije, nije li ovo stvarno jedno posebno mjesto za muškarce, ali i nas – žene?!

Foto: Ivor Mažar    Pripremila: Marija Mažar

men.png

4look Men Gentlemen Shop (barber – outfit – tattoo)

Tel. 091 454 99 88

Facebook I Instagram

Radno vrijeme:

pon – pet 9:00 – 20:00h; sub 9:00 – 14:00h