Balkon odnosno terasa često ostaje zanemarenim djelom doma kada je u pitanju uređenje interijera. Posve razumljivo, najviše pažnje ipak posvećujemo unutrašnjosti odnosno uređenju interijera, stoga nam često ponestane vremena ali i novaca za uređenje balkona. Pa ipak, ljetne večeri idealne su za uživanje u povjetarcu i promatranje zvjezdanog neba, čak i ako živite u gradu.

Danas vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako balkon pretvoriti u zelenu umirujuću oazu koja u trenu postaje vašim kutkom za ispijanje čaše vina uvečer, čitanje knjige, razgovor s prijateljicom i slično. 

Možda niste ljubitelj cvijeća odnosno u vrtlarenju se baš i ne snalazite najbolje, to je pravo razlog više da preuredite balkon odnosno pridate mu malo ljubavi i pažnje koju zaslužuje i kreirate dodatan prostor za korištenje.  Uz malo kreativnosti i mašte možete dobiti izvrstan prostor za skladištenje, pomno sakriven od znatiželjnih pogleda, ali i dodatan sjedeći prostor.

Ovisno o tome uživate li u cvijeću i zelenilu, svoj balkon možete urediti poput zelene oaze uz pomoć nekoliko biljaka penjačica te većih tegli sa zelenim biljakama koje će ujedno stvoriti ugodan hlad. Pokušajte iskoristiti tegle različitih veličina i oblika kako biste postigli “domaći izgled” i ugodnu atmosferu. Ako uživate u kreativnom radu možete pokušati same oslikati tegle. Odlično ćete se zabaviti, ali i istražiti svoju originalnost i kreativnost!

Pokušajte na svoj balkon smjestiti omiljeni udobni naslonjač ili fotelju u kojoj ćete se sa zadovoljstvom opuštati s čašom vina i primjerice knjigom u toplo ljetno večer. Vodite računa o proporcijama kako ne biste pretjerali s glomaznim namještajem. Dovoljno je nekoliko šarenih jastuka, naslonjač i omiljena dekica da vaš balkon osvane u nekom sasvim novom ruhu. 

Još jedna ideja kako iskoristiti prostor na balkonu jest prostor za blagovanje, primjerice doručak rano ujutro. Čak i ljeti, rano ujutro možete uživati u ugodnom hladu i povjetarcu prije nesnosnih vrućina. Izaberite maleni stolić i dvije stolice po svojem guštu, a za dašak privatnosti i ugode možete objesiti i zavjese. Odlično iskorišten prostor koji rješava nedostatak blagovaonice!


Izvor: Ikea.hr
Pripremila: Katja Grubiša
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE