ZTC

Ljeto je odavno pokucalo na naša vrata, tek pokoji pljusak nas može zavarati, no neosporivo jest da je vrijeme za kupaće kostime i dugo očekivane ljetne haljine. Zdravi životni stil nije rezerviran samo za ljeto, pa ipak moramo priznati da nas dolazak ljeta često dodatno motivira da izgubimo koji kilogram viška, te se jednostavno osjećamo ugodno u svojoj koži. Danas vam donosim nekoliko savjeta, koje vrlo jednostavno možete uklopiti u svoju dnevnu rutinu te očekivati pozitivne rezultate. 

Često naglašavamo koliko je važan kvalitetan i hranjiv doručak, koji će nam pružiti dovoljno energije za čitavo jutro. Naše preporuke za ZDRAV DORUČAK spremno vas čekaju, stoga nema razloga da ne započnete jutro na zdrav i poticajan način. Neka ovo bude vaš mali jutarnji ritual uz prvu šalicu kave.

Prije samog doručka, na prazan želudac možete popiti šalicu tople vode sa malo limuna i cimeta i kako biste ubrzali metabolizam i probudili tijelo. Ovo je odličan i brzinski napitak za poticanje sagorjevanja kalorija, koji vam može dugoročno koristiti. Vrlo jednostavna navika, koja pruža odlične rezultate.

Dovoljan količina tekućine nužno je tijekom čitavog dana, posebice u vrijeme ljetnih vručina. Kombinirajte vodu i zeleni čaj, te  ih uvijek imajte “na dohvat ruke” kako ne biste zaboravili redovno konzumirati tekućinu. Hidratacija je važna ne samo za gubitak kilograma već i za cjelokupno zdravlje organizma.

Tjelovježba je neizostavna nadopuna zdravoj prehrani, te zdravom načinu života uopće. Uz užurbani način života, često se žalimo kako nemamo dovoljno vremena za odlazak u teretanu. No, dovoljno je da započnete i sa deset minuta dnevno kako biste se razgibali, rastegnuli, ali i sagorjeli kalorije. Potražite popularne programe vježbanja poput poznatog “7 minutes a day”, pronađite partnera za vježbanje i budite ustrajni!

Jedan od mojih najdražih savjeta jest definitivno uvođenje hodanja u svoj životni ritam. Zvuči vrlo jednostavno i logično, no kada bolje razmislimo vidimo da često najveći dio vremena provodimo kod kuće ili na radnome mjestu u sjedećem položaju za računalom. Pokušajte, ukoliko je to moguće, radnje poput odlaska u trgovinu, na posao ili fakultet obaviti hodanjem umjesto vožnjom autom ili autobusom. Kada imate vremena, makar pola sata dnevno, provedite ih u prirodi ili uz more šečući i uživajući na svježem zraku. Napunit ćete baterije i sagorjeti kalorije – savršena kombinacija!


Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE