ZTC

Sigurna sam da ste se u velikom broju već vratile na posao te krećete u nove poslovne izazove. Ne znam za vas, no osobno uvijek pronalazim dodatnu motivaciju i nadahnuće kada i interijer oko mene zrači urednošću, prirodnim svijetlom te općenito oku ugodnoj estetici. Nije važno preferirate li jarke ili pastelne tonove, srebrnu ili zlatnu, minimalizam ili mnoštvo dekoracija – važno je prostor raščistiti te prilagoditi svojim potrebama.

Dakle, današnji članak namijenjen je svima koji traže inspiraciju za uređenje kućnog ili poslovnog ureda uz nekoliko jednostavnih promjena i detalja koji će osvježiti čitavi prostor. Kada je u pitanu trenutna promjena, ako vaš prostor to zahtjeva, svakako preporučujem da ured ponovno obojite ili jedan zid ukrasite tapetama. Pokušajte ne pretjerati, zapamtite da svijetle boje vizualno prostor čine većim i svijetlim stoga je bijela boja vjerojatno najbolji odabir za zidove. Bojama se uvijek možete poigrati kada je u pitanju sama dekoracije te uređenje prostora.

Ured prije svega zahtjeva prostranu radnu površinu te odgovarajući prostor za pohranu i organizaciju svih materijala. Ako za rad nemate veliki prostor iskoristite ne samo širinu već i visinu prostorije time što ćete jedan zid prekriti policama te tako postići dodatan prostor za skladištenje. Police opremite različitim kutijama i folderima za organizaciju, knjigama ili rokovnicima odnosno općenito materijalima koje vaš tip posla zahtjeva. Koristeći kutije ili košare te različite spremnike u trenu ćete postići uredan i organiziran izgled. Dodatan savjet: Kako biste uštedjeli vrijeme, na svaku kutijicu nalijepite i oznaku koja će vas podsjetiti što se u kutiji nalazi.

Najvažniji dio ureda definitivno je radni stol. Pokušajte izabrati stol koji maksimalno iskorištava prostor te si pružiti najveću moguću radnu površinu koja je odgovara interijeru u kojem se nalazite. Preporučujem da na stolu držite ono što vam je prijeko potrebno, no unesete i dašak osobnosti uz omiljene dekoracije te općenito detalje koji unose boju i pozitivnu energiju. Također, prostor iznad stola možete kvalitetno pretvoriti u organizacijski prostor uz pluto ploču ili ploču za magnete na kojoj ćete imati izložene dnevne zadatke i obaveze pred vama kako biste u svakom trenutku bili u korak s ciljevima.

Također, za poseban dojam, isprintajte nekoliko ilustracija ili motivacijskih postera te ih uokvirite i njima ukrasite zidove. Za dodatan dašak boje, nabavite i nekoliko biljaka za svoj novi ured.

Na posljetku, ne zaboravite uživati u jeseni punoj izazova, snova i planova koje ćete ostvariti kako na osobnom tako i poslovnom planu.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE