ZTC

Beauty bloger je danas sve poznatije zanimanje koje je, međutim, relativno nepoznato i još uvijek novo. Platforme takvih zanimanja su sve popularnije društvene mreže bilo da se radi o blogu ili Youtubu na kojima možete naći ogromnu inspiraciju ali i korisne informacije o nečemu što vas zanima ili o onome čime se bavite. U nastavku sam izdvojila pet stranih beauty blogerica koje osobno pratim i zahvaljujući kojima sam sama dosta naučila o makeup-u ali i o makeup  proizvodima. Ako ste beauty junkie, volite makeup i savjete za njegu kože, sigurna sam da će vam se svidjeti i da će vam sadržaji koje ove blogerice stvaraju biti korisni.

ZTC

SONA GASPARIAN

Sona Gasparian je beauty i fashion blogerica čija je baza u Los Angelesu. Osim bloga kojeg je započela kao hobi, ima i Youtube kanal s preko 50 milijuna pregleda, a prošle je godine započela i vlastitu liniju kozmetike Persona cosmetics. Ono što na njezinom blogu i Youtube kanalu možete pronaći jest čitav niz članaka, odnosno video tutorijala u kojima dijeli savjete za šminkanje, recenzije proizvoda, how-to videe i razne druge sadržaje. U njima se jednako dobro mogu snaći kako početnici, tako i oni koji se već snalaze u makeup-u, a možete pronaći i inspiracije za svakodnevnu kao i za dramatičnu, večernju šminku.

TATI

Ako niste čuli za Tati i njezin istoimeni Youtube kanal, onda je krajnje vrijeme da ga utipkate u tražilicu jer ćete na njezinom kanalu pronaći recenzije rekli bismo „svega i svačega“. Od pristupačnih proizvoda koji se mogu pronaći i kod nas, pa sve do nezamislivo skupih proizvoda koji ne moraju nužno biti i kvalitetni. Iskrene preporuke i iskreno mišljenje cijeni svatko, a kad tome pridodamo i kvalitetu njezinih videa, jednostavno ćete se izgubiti u moru raznih sadržaja njezinog kanala. Osim toga, svaki će vas radni dan dočekati novi video s obzirom da objavljuje videa na dnevnoj bazi.

THE MAKEUP CHAIR

Još jedna beauty blogerica, Sinead Cady, ovog puta iz Irske, je još jedno ime koje će vam ostati na vrhu internetske tražilice ukoliko vas zanima makeup. Ova profesionalna vizažistica na svome Youtube kanalu također objavljuje makeup tutorijale, ali ono što karakterizira njezine videe je da ne traju dugo, a toliko se toga iz njih može naučiti. Za one koji su ljubitelji makeup knjiga, ova vizažistica je napisala i vlastitu knjigu TheMakeupChair handbook koja sadrži upute za šminkanje.

LISA ELDRIDGE

Jedno od najpoznatijih imena u svijetu makeup-a je Lisa Eldridge koja je također napisala vlastitu knjigu, Face Paint, ali u ovom slučaju o povijesti makeup-a, odnosno kako se makeup razvijao i mijenjao kroz povijest. Osim zanimljivog sadržaja knjige, jednako zanimljiv sadržaj možete pronaći i na njezinom Youtube kanalu gdje osim makeup tutorijala, dijeli i savjete za njegu kože. Kako se radi o profesionalnoj vizažistici koja radi po cijelom svijetu i s raznim poznatim osobama, korisnih informacija neće nedostajati. Lisa također ima i svoj blog na kojem se mogu pronaći radovi i fotografije s raznih snimanja i kampanja koje je odradila.


 

EMAN

Posljednja, ali ne i manje važna, jest Eman, također profesionalna makeup artistica na čijem istoimenom kanalu možete pronaći raznolike makeup look-ove među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. S obzirom da se prije Youtube-a šminkanjem bavila profesionalno, iz njezinih tutorijala možete naučiti razne trikove za određene „probleme“ i naučiti kako jednostavno kreirati look koji vam se sviđa.

Razlog zbog kojeg sam posebno istakla ove beauty blogerice je taj što bilo da šminkaju sebe ili druge osobe, one uvijek na kraju izgledaju prirodno. U današnje vrijeme se dosta pretjeruje sa šminkom, naglašava se ono što se ne treba toliko naglašavati, koriste se razni proizvodi, tehnike i trendovi gdje sve to skupa na kraju rezultira time da šminka postaje maska i da se osoba promijeni do neprepoznatljivosti. Šminka bi prije svega trebala istaknuti ono najbolje na vama, bilo da se radi o očima, usnama ili pak koži lica, što ove blogerice svojim radom i ističu.

Foto: Youtube screenshot, blogovi navedenih beauty blogerica

Pripremila: Marina Pilar

Kancelarija bar