Već znate da volimo spoj kreativnosti i inspiracije! Moja današnja sugovornica mlada je i kreativna dama te dizajnerica nakita, a po struci psihologinja. Ivana Vrbat stvara prekrasne unikatne NARUKVICE LUTALICE koje će te poželjeti imati u svojoj kolekciji nakita!

Za početak otkrijte nam nešto više od sebi….

Ja sam Ivana Vrbat, imam 25 godina, kreativna sam i uvijek otvorena za nove ideje, a sada sam odlučila i realizirati jednu od svojih ideja.

Kako ste započeli izradu nakita? Jeste li oduvijek bili “kreativna duša” ili je ovo vaš prvi projekt? 

Ovo je zaista moj prvi projekt koji je naišao na ovako veliku popularnost i postao nadopuna mnogim divnim stajlinzima na prekrasnim ženama, djevojkama i djevojčicama pa i na modno osviještenim muškarcima (zaista me mnogi od njih iznenade kako dobro ukomponiraju Lutalice u svoj stajling i hvala im svima na slikama koje mi šalju). Mada, kada se sjetim svog djetinjstva, još i tad sam sama kreirala i šivala robu svojim barbikama.  


Mnogi će se zapitati promatrajući slike, “Mogu li i ja naučiti izrađivati nakit?” Jeste li samouki ili ste
pohađali tečaj izrade nakita?

Naravno, svatko s malo spretnosti može izrađivati nakit. Kao i svemu drugome, važno je ne odustati nakon prvog neuspjelog pokušaja. Samouka sam, učim i dalje i mislim da nikada neću naučiti dovoljno.

Vaš nakit izgleda jako posebno, zanimljivo, ima svoju priču… Gdje pronalazite inspiraciju?

Prije svega, hvala na komplimentima J Nekad je kreativnost zapravo vrlo praktična; kad se oblačim za neke prigode padne mi na pamet ideja za komad nakita koji mi baš sad nedostaje i baš sad ga napravim. Zna se dogoditi i da potpuno bez ideje sjednem za stol i kad vidim sav materijal, padne mi na pamet mnoštvo ideja pa ih sve realiziram.

Je li moguće naručiti personalizirani komad nakita?

Izrađujem i personalizirane komade nakita prema želji osobe, no sve unutar priče i stila Lutalica. Personalizirani nakit je uvijek izazov jer osoba koja naruči takav komad nakita,njime želi nešto poručiti i takav nakit ima posebnu i jedinstvenu priču, a ona izradi daje posebnu čar.

Kada ne izrađujete nakit, gdje vas možemo pronaći?

Vjerojatno planiram iduće putovanje ili s prijateljicama na kavu pretresam događaje proteklih dana. Opuštaju me druženja s dečkom i prijateljicama, odlasci u kino ili u kazalište. Veliki dio svog slobodnog vremena posvećujem i volontiranju koje me ispunjava i čini sretnom.

Što biste poručili onima koji tek započinju svoju kreativnu priču? Kakve savjete imate za njih?

Samo naprijed! Neka vas ne obeshrabre negativni komentari, slušajte osobe koje vjeruju u vas. Svijetu treba još kreativaca.

Gdje vidite svoj brend u budućnosti? Koje su vaše želje, snovi… 🙂

Kad su Lutalice tek počele lutati nisam imala jasnu viziju što želim. Sada sam sigurna da samo želim i dalje uživati u izradi nakita, opuštati se kombinirajući razne materijale i boje te ne zaboraviti da je ovo prvenstveno hobi i dobra uživancija. 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE