ZTC

Riječki karneval počinje 17. siječnja, ali nekoliko dana kasnije, točnije  20. siječnja, vlast maškara postaje „opipljiva“. Dan je to kada će ključ Grada i službeno biti predan u ruke maškara i dan kada će Karneval dobiti svoju novu kraljevsku predstavnicu. Mjesto događanja je Dvorana mladosti, a protokol je već poznat – predstavnice karnevalskih grupa će okupljenim karnevalistima morati pokazati cijeli niz kraljevskih kvalifikacija potrebnih za osvajanje „Zlatnog plašta“. To su redom: karnevalski duh, poznavanje običaja te poneka plesno-pjevačka ili slična vještina, a uvijek je bitan, ako ne i presudan, koreografirani nastup s pratećom karnevalskom grupom. Meštar, tradicionalni „šef“ Riječkog karnevala, ove će godine tako dobiti 22. po redu Kraljicu s kojom će kroz cijelu godinu pohoditi karnevalska događanja u Rijeci i okolici, Hrvatskoj i inozemstvu i predstavljati Riječki karneval.
Program Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada počinje u 20 sati i osim nastupa kandidatkinja najavljuje i bogati glazbeni i scenski program te kao i uvijek puno plesa, u čemu uvijek prednjače prateće karnevalske grupe, a često i sama publika.

Dvorana mladosti bit će pravo poprište mladosti, zabave, ljepote i karnevalskih običaja koji se u našem kraju njeguju od davnina, ne propustite ovu priliku za dobru zabavu.

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE