skip to Main Content
MENU
Mural u Kostreni odaje počast mjestu koje je kolijevka pomorstva

Mural u Kostreni odaje počast mjestu koje je kolijevka pomorstva

Nedavno je u Kostreni održana nesvakidašnja prezentacija kostrenskog muzeja bez zidova pod nazivom „Kad dojdeš -da najdeš“, koja je izazvala veliku pažnju mještana i pobudila brojne emocije i sjećanja. Ovih je dana predstavljena prva interpretacijska točka Kostrene u muzeju bez zidova. Mural “Put mora” prema idejama i djelu kostrenskog slikara Ivana Penzeša Nadalova vodi putnika namjernika prema uvali Žurkovo. Pomorska tradicija u Kostreni poznata je u našem kraju, a u nekoliko sam slučajnih razgovora s različitim generacijama često razgovore vodili upravo o ovoj tradiciji te životima obitelji i životima samih pomoraca

Prva u nizu kulturnih i turističkih interpretacijskih točaka Kostrene je mural, zidna slika, na zidu uz prometnicu koja vodi u uvalu Žurkovo,  opisuje povijest Kostrene i njenu vezu s morem. 

Mural je dio priče “Kad dojdeš – da najdeš” koja će objediniti i iduće interpretacijske točke.  Jučer je ovaj mural izazvao veliko zanimanje javnosti, oduševio svojom impozantnom veličinom i ljepotom, budi emociju, budi pitanja i želju da u njemu onima kojima je posvećen i koji se pronađu nadu, utjehu i mir, a svima nama ljepotu i misao na baštinu kostrenske pomorske tradicije.

Pripremila: Marija Mažar       Foto: Ivor Mažar

Facebook KOMENTARI

Back To Top