Sigurno ste u posljednje vrijeme i uočili mnoštvo nasmijanih lica u florescentnim prslucima u gradu, mlade ljude koji su sa znatiželjom u očima gledali u zgrade i okolinu koja ih okružuju i koji su po cijeli dan nešto radili, izrađivali, prepravljali, sudjelovali, konstruirali…

Rijeka kao europska prijestolnica kulture ugostila je ovo ljeto 600-tinjak studenata arhitekture iz cijelog svijeta koji su u posljednje vrijeme radili na jednom super projektu kojeg smo prije nekoliko dana imali prilike i vidjeti. Zahvaljujući EASA-i, najvećoj europskoj konferenciji studentata arhitektura, više stotina mladih iz Danske, Armenije, Engleske, Indije, Njemačke, Islanda, Srbije… boravilo je u Rijeci, u prostoru bivšeg skladišta Exportdrva na Delti i sudjelovalo u raznovrsnim radionicama iz kojih je između ostalog proizašao i ovaj simpatični most preko Mrtvog kanala.

Svi radovi su bili izloženi na Grobničkoj rivi, a među njima je posebnu pažnju izazvao Most od špage koji ide preko Mrtvog kanala. Most je kao i ostatak radova rezultat dvotjednih radionica koje su se održavale svaki dan u Exportdrvu u sklopu 38. skupa europskih studenata arhitektura EASA. Iako ovakav most zahtjeva određenu fizičku spremu svake osobe koja ga poželi preći, upravo ta neobičnost daje mu tu posebnu čar, a nama je drago da je Rijeka još jednom pokazala kako je otvorena za kreativnost i kako će s ponosom ugostiti sve mlade ljude koji su voljni pokazati vlastiti, ali i izvući onaj riječki skriveni potencijal.

Foto: Ivor Mažar
Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE