ZTC

Proljeće, optmizam, vedrina – ukratko, ove dojmove nosimo sa subotnjeg Korza koji se probudio nakon sivog i tmurnog zimskog sna. Prepuna riječka žila kucavica odisala je osjećajem proljetnog buđenja i s brojnim smo se sugovornicima složili kako je Rijeka u ovo doba godine najljepša

Ove subote, 25. ožujka, u Rijeci je obilježen Dan narcisa, prilika za brojne građane i građanke da kupnjom narcisa pomognu radu Udruge Nada. Korzo je preplavila žuta boja optimizma, prosvjetljenja, sreće i pozitivne budućnosti. 

Ovaj dan posvećen je  prevenciji, ranom otkrivanju te svima oboljelima od raka dojke. Obilježavanje Dana narcisa jedna je od prilika da se naglasi potreba prevencije i njezine mogućnosti, jer ako se rak dojke na vrijeme otkrije, mogućnost njegova izlječenja veća je od 90%.

Udruga  žena operiranih dojki Nada-Rijeka osnovana je u lipnju 1996.g. sa ciljem okupljanja i pomoći ženama nakon operacije od malignih bolesti dojke. Cilj udruge je kroz svoj rad okupiti, educirati i pružiti psihološku, pravnu, logističku, humanitarnu pomoć i fizioterapiju što većem broju žena oboljelih i liječenih od raka dojke kao i njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim osobama, a akcija obilježavanja Dana narcisa samo je jedna od aktivnosti koje provode u svrhu edukacije, osvješćivanje i podržavanja žena.

U bogatom programu sudjelovale su i  Prve riječke mažoretkinje.

Photo: Eni Brušnjak

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE