ZTC

Zavirili smo u svijet još jedne mlade kreativke, Antonele Ožić – Bašić poznatijom kao BijouxDiva nakit.

“Mislim da treba podržavati sve ljude koje se bave ručnim radom. Iz vlastitog iskusta znam koliko je vremena, truda, strpljenja i odricanja potrebno kako bi konačni rezultat bio savršen. Svaki dio moje proizvodnje obavlja se ručno, svaki komad je unikatan a kombinacije upotrebe su brojne.”

S: Za početak,otkrijte nam nešto o sebi… Kako je započela vaša vaša kreativna priča? Tko se krije iza BijouxDiva nakit?

Zovem se Antonela Ožić-Bašić, apsolventica sam Fakulteta Zdravstvenih Studija u Mostaru. Izradom nakita počela sam se baviti za vrijeme srednje škole, a prije godinu dana nastao je projekt BijouxDiva koji je ujedinio sve te dotadašnje ideje te samo nastavio moju kreativnu putanju ka stvaranju novih modnih detalja.

S: Kome je namijenjen vaš nakit?

Moj nakit je namijenjen svim ženama koje žele biti prepoznatljive i svoje. Živim u Makarskoj i ne volim vidjeti kako većina cura ima isti stil. Svaki komad nakita je dio osobnosti i puno govori o osobi koja ga nosi i zato treba biti originalan i savršeno se uklopiti uz ostalu modnu kombinaciju za taj dan.

S: Gdje pronalazite inspiraciju za izradu nakita?

 Inspiraciju uglavnom pronalazim u ljubavi. Ona uvijek iz mene izvlači određenu dozu kreativnosti koja me pokreće za nove projekte. Uz to, moja mama je rođena u Francuskoj i ondje je živjela dugi niz godina te mogu reći da sam od nje naslijedila „oko za modne detalje“ kao i sposobnost kako od raznih materijala napraviti određenu cjelinu koju čini jedan komad nakita.S: Što biste rekli, zašto je po vašem mišljenju, dobro kupovati ručni rad tj. domaće proizvode?

Mislim da treba podržavati sve ljude koje se bave ručnim radom. Iz vlastitog iskustva znam koliko je vremena, truda, strpljenja i odricanja potrebno kako bi konačni rezultat bio savršen. Svaki dio moje proizvodnje obavlja se ručno, svaki komad je unikatan, a kombinacije upotrebe su brojne. Ukoliko želite imati nešto drugačije, nešto čega nije proizvedeno 100 ili više komada onda ćete se odlučiti na ručni rad. Biti ćete drugačiji, imati zanimljiv komad nakita a osobe koje se bave s time ćete samo dalje poticati na još bolji rad. Osim što se potiče individualan rad, potiče se i domaća proizvodnja.

S: Što za vas predstavlja moda?

Moda za mene predstavlja filozofiju koju kao takvu treba otkriti i njegovati. Ona zapravo progovara o našem karakteru, a modni dodaci čine da budemo prepoznatljivi.

S: Koji su vaši ciljevi za 2017. godinu?

Za ovu godinu u planu mi je nekoliko novih projekata. Možda najzanimljivije je to što će ove godine izaći moja prva muška kolekcija koja je još uvijek u izradi, a očekujem da će biti spremna krajem veljače. Trenutačno je aktualna kolekcija ValentineDiva s kojom zapravo otvaram ovu 2017. godinu. Sprema se i proljetna kolekcija pod nazivom FlowerDiva te bi iskoristila ovu priliku za najaviti jedan jako zanimljiv i malo drugačiji projekt, radi se o ljetnim haljinama ali za sada ne bih otkrivala previše detalja.

BIJOUXDIVA NAKIT

Kancelarija bar