ZTC

Josipa Guja dizajnerica je nakita iz Dugog sela, vesela, kreativna i uspješna stvorila je poznati brand nakita CHANTAL DESIGN, a u radu joj se rado priključe i mali pomagači – Dora koja ima deset godina i Tomislav koji ima devet. Poduzetna majka prati trendove no u svaki rad unosi svoj osobni pečat, ponosna je na suradnju s direkcijom  Miss Hrvatske, a više otkriva u razgovoru za Stiluetu…

Koliko dugo već stvarate i što ste prvo izradili?

Sve je krenulo u srednjoškolskim danima kada sam i sama počela nositi nakit. Kupila bih nešto, no nikada to nije bilo ono sto sam zamislila. S godinama se nakupilo  nakita i jednoga dana sam skupila svoj, ali i mamin i bakin nakit te napravila prve naušnice po svom gustu. Prijateljicama se svidjelo sve sto bih redizajnirala i,  na njihov nagovor, počela sam izrađivati naušnice, ogrlice i narukvice.


Još i danas čuvam svoje prvo remek djelo.

Na što ste u Vašem radu najponosniji?

Mislim da svi trebamo biti ponosni na sve što radimo s ljubavlju. Svaki moj novi uradak čini me ponosnom jer još uvijek stvaram sa istim žarom kao i prvoga dana. Sve to ne bih uspjela bez potpore najmilijih. Svoju ljubav prema kreativnom radu prenijela sam i na svoju djecu tako da uz sebe uvijek imam male pomagače.

Ipak, mogu istaknuti blisku suradnju s Direkcijom Miss Hrvatske za Miss Svijeta, otvorile su mi se nove mogućnosti i izvan Lijepe naše.  Već tri godine izrađujem kolekcije nakita za finalistice izbora, ali i za Miss Hrvatske koja nakit nosi i na Svjetskom izboru.

U kojim se sve dijelovima Lijepe naše, ili čak Europe nosi dizajn s Vašim potpisom?

Danas je sve više djevojaka koje dizajnira nakit, no svejedno se mogu pohvaliti s jako puno klijentica iz svih krajeva Hrvatske koje prate moj napredak od samih početaka. Tu su i djevojke iz susjednih nam zemalja, Srbije i BiH, a ponosna sam što moj nakit nose žene i u drugim zemljama kao što su Francuska, Švedska, Austrija.

Dojmila nas se zadnja kolekcija i bila povod da se javimo, što ste točno izradili, otkrijte našim čitateljicama, a  jako se sviđa Hrvaticama?

Kad imaš ovakvu vrstu hobija, moraš pratiti trendove, no uvijek se trudim dodati svoj „touch“ svemu sto izrađujem.Broš-masne su ove godine apsolutni hit pa ih ni ja nisam mogla zaobići. Nastojim da svaka mašna bude drugačija od prethodne, sto uopće nije teško,  s obzirom na sve vrste i boje vrpci, čipke i tkanina koje se trenutno nalazi u mom kreativnom kutku.

Kakav je osjećaj stvarati?

Divno je kad iz „ničega“, mislim na hrpu perlica, cirkona, trakica, stvoriš komad nakita kojeg djevojke odaberu za svoje najvažnije trenutke u životu…vjenčanja, mature, dodjele diploma, kao poklone…ili jednostavno uvrste u svoje odjevne kombinacije. Taj osjećaj me uvijek tjera dalje i potiče moju kreativnost.

Što donosi proljeće i ljeto, radite li već na novoj kolekciji?

Veselim se dolasku ljepšeg vremena jer s njim dolaze i vedrije i veselije boje. Noviteti su u pripremi, no sve sto mogu odati je da ćemo mašne nositi, ne samo kao broševe, već i na ostalim modnim dodacima, obući, odjevnim predmetima.

FOTO: CHANTAL FACEBOOK

Kancelarija bar