ZTC

Dobre preporuke uvijek volimo! U petak, 15.prosinca, u centru Gervais u Opatiji  održat će se božićni koncert “Božić je ljubav”  Antonia Krištofića i Matee Dujmović uz glazbene goste i iznenađenja, odlučili smo saznati što nam su nam sve domaćini pripremili…

Koncert o kojem se dugo priča, već se i dugo priprema. U kojem trenu ste odlučili – To je to, idemo organizirati koncert! I koliko dugo već traju pripreme?

Antonio: Za božićni koncert smo se odlučili ovo ljeto, kada smo Matea i ja po prvi put imali zajednički koncert u Baški, publika je fantastično reagirala, a naše energije se super slažu.

Pripreme traju od tog dana, dugo smo odlučivali gdje bi bilo najbolje održati koncert i kakav repertoar pripremiti za taj dan, sada smo već u finalnim probama, radimo na detaljima i slobodno mogu reći da spremamo pravi glazbeni spektakl.

MATEA: O koncertu smo počeli raspravljati pred kraj ljeta, a prve konkretne poteze smo povukli u devetom mjesecu. Od tada polako pripremamo sve detalje koji će pridonijeti toj večeri u Centru Gervais.

Što nas sve očekuje 15. prosinca u Opatiji?

Antonio: Očekuje vas puno poznatih pjesama, obrada domaćih i stranih hitova, puno zanimljivih dueta, ja ću otpjevati svoje pjesme koje naša publika jako voli.

Uz nas, predstavit ćemo i naše glazbene goste… Vivien Galletta, mladi gitarist Natko Štiglic, na harfi Veronika Čiković, plesna grupa Flame i zbor Korezin.

Na koncertu će premijerno biti predstavljena i pjesma Božić je ljubav, otkrijte nam više… Što je za Vas Božić?

Antonio: U planu nam je i premijera pjesme “Božic je ljubav”, čekali smo dobar tekst i glazbu, a sada radimo na pjesmi i iskreno se nadam da ćemo ju uspjeti realizirati do samog koncerta. Za dobru pjesmu, treba uložiti i puno vremena, ali u svakom slučaju do dueta će doći.

Mislim da će publika uistinu moći vidjeti i čuti sto je za nas pravi Božić, puno pozitivne energije na sceni i ono najbitnije..između svih nas veliko prijateljstvo i poštovanje.

MATEA: Za mene je Božić vezan uz obitelj; okupljanje i druženje, smijeh i toplina oko srca koju ponekad, tijekom godine, malo zanemarimo. Zaista ne postoji ništa ljepše od voljenih na okupu.

 

Takvu dobru volju i atmosferu želimo ostvariti i na koncertu, pozvati publiku da zapjeva s nama, da se veseli s nama i da svi u dvorani na sat i pol budemo obitelj na okupu; podijeliti našu ljubav i lijepe želje kroz ono što volimo – glazbu. Upravo zato svi uživaju tijekom osmišljavanja i stvaranja ovog projekta.

Pratimo pripreme, najave, ideje, osjećamo neku dobru pozitivnu stvaralačku energiju, u ovom projektu svi uživaju, zar ne?

Antonio: U ovom projektu smo apsolutno svi ravnopravni, svi sudjelujemo u svim  elementima i detaljima u pripremi koncerta, od samog dizajna plakata, do izgleda scene te glazbenog repetoara.

Mladi smo, skupa radimo i na svakom našem zajedničkom koncertu publika to osjeti.

Opatija se ove godine kiti titulom Najljepši advent na moru, nama se sviđa i moto i Opatija ovih dana koja je uistinu zasjala. Kakav je osjećaj pripremati blagdansku poslasticu upravo u Opatiji bajnoj?

Antonio: Ja osjecam veliku odgovornost. Samim time sto opatija glasi ove godine za najljepsi advent na more, i zato što mene publika u ovom kraju jako dobro poznaje i  očekuje se kvaliteta. Koliko se veselim, toliko imam i tremu.

Prije par godina održao sam upravo u Opatiji na Ljetnoj pozornici svoj prvi solistički koncert, bilo je puno gledalište, publika me jako zavolila i od tad sam im dužan predstaviti uvijek najbolje od sebe.

Ima li još karata i kako do njih? I za kraj, što priželjkujete sebi, a što našim čitateljima u ovim blagdanskim danima…

Antonio: Karata još uvijek ima u prodaji, mogu se kupiti putem interneta na www.mojekarte.hr  i na svim prodajnim mjestima Festivala Opatija. Sebi priželjkujem zdravlje, to mi je ono najbitnije, volio bi da sljedeću godinu ispunim glazbene  ciljeve koje sam si “zacrtao” u ovoj. Vašim citateljima također želim puno zdravlja, sreće i ljubavi, kao i vašim urednicima. 

MATEA: Božić zaista je ljubav, kao što kaže naša pjesma. Nažalost, blagdansko vrijeme često donosi osjećaj pritiska i puno stresa u raznim životnim područjima. Često imamo osjećaj da nemamo vremena biti sretni dok ne obavimo ‘ovo i ovo i ono treće i ono sedmo…’ Ono što želim samoj sebi, a i svim čitateljima koji se prepoznaju u ovome, je da zastanu i razmisle o svemu lijepom što imaju i dopuste si biti sretni upravo sada.

Foto: Ivan Petrinić & Karlo Marković

Pripremila: Stilueta