skip to Main Content
MENU
Massare Zagreb: 5 dobrobiti masaže za duh i tijelo!

Massare Zagreb: 5 dobrobiti masaže za duh i tijelo!

Riječ masaža dolazi ili od lat. riječi “massare”, što znači gnječiti, ili od arapske riječi “mas” što znači pritiskati. Samo porijeklo te riječi nam govori da su ljudi od davnina upotrebljavali masažu i određene tehnike kako bi si olakšali bol. Sjetimo se i sami da su nam roditelji kao djeci znali trljati mjesto na koje bi se udarili i koje bi nas bolilo.

Samih dobrobiti masaže ima puno više, ali izdvojit ćemo možda 5 najvažnijih.

  1. Poboljšava opću opuštenost

Zapravo ljudima prva asocijasija na masažu je sigurno opuštajući učinak. Iako su značajke puno veće od same opuštenosti, sigurno je da masaža djeluje upravo na taj način. Postoje istraživanja koja tvrde da masaža na ljudski organizam djeluje kao 6-7 sati sna.

  1. Smanjuje stres

Danas je poznato da gotovo 90% oboljenja počinje sa stresom. Tu masaža ima odličan preventivni karakter, jer opušta tijelo, kako fizički, tako i psihički. Dokazano je kako masaža umanjuje osjećaj anksioznosti i razinu hormona stresa kortizola, dok ujedno povećava količinu neurotransmitera serotonina i dopamina. To može samo značiti manje stresa, anksioznosti i depresije.

  1. Smanjuje napetost mišića

Današnji sedentarni način života dovodi do zauzimanja nepravilnih i neprirodnih položaja tijela. Svi ti položaji stvaraju napetost u mišićima.

Krešimir i Zsa Zsa

Od na početku samo fizičke neugodnosti, to se razvija i na mentalne neugodnosti, s obzirom da vas stalno nešto boli gubite koncentraciju, teže obavljate svakodnene obveze itd. Mišići gube svoj pravilni izgled te krvotok ne može obavljati svoju zadaću, čime se smanjuje doprema hranjivih tvari do organa i tkiva.

  1. Smanuje glavobolje i migrene

S obzirom da većinu dana provodimo na laptopu ili mobitelima, u već spomenutim nepravilnim položajima, dolazi do fizičkih napetosti u mišićima, tzv. grčenja mišića. To se često događa u predjelu prsne i vratne kralježnice, te je to posljedica samih glavobolja. Pravilna trigger point masaža smanjuje bol, poboljšava krvotok i dobavljanje hranjivih tvari stanicama, te lakšu eliminaciju nusprodukata.

  1. Poboljšava san

Patite od nesanice? Poznato je da je kvalitetan san nužan kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlja. Redovna masaža može nam pomoći da se osjećamo bolje i smanjimo učinke stresa na organizam. S obzirom na to kako je stres jedan od glavnih uzročnika nesanice, masaža nam može pomoći i da bolje spavamo.

Na masažu ne bi trebali ići samo onda kad nas boli ili imamo neke od problema.

Zaista moramo steći naviku odlaska na redovitu masažu, jer jedino tako možemo iskoristiti bezbrojne dobrobiti masaže.

 Krešimir Ćosić  – Massare Zagreb, Šime Starčevića 1, kontakt: 095/521-3587

MASSARE ZAGREB

Facebook KOMENTARI

Back To Top